Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinden Staj Ücreti Alınmayacak

Sağlık Bakanlığı, mesleki beceri eğitimi yapan öğrencilerden veya velilerden ücret alınmayacağı ifade etti.
 
Sağlık Bakanlığı, son günlerde medyada yer alan “sağlık meslek lisesi öğrencilerinden staj parası istendiği”ne dair haberlere yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada, Bakanlığın ilgili birimlerinin yaptığı değerlendirme sonucu alınan kararla, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine göre, mesleki beceri eğitimi yapan öğrencilerden veya velilerden ücret alınmayacağı ifade edildi.
 
Ayrıca, işletmelerde meslek eğitimi gören örgün eğitim öğrencilerine, yaz stajı hariç mesleki beceri eğitimi yapan tüm öğrencilere staj ücreti ödenecek.
 
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle mesleki beceri eğitimi yapması gereken öğrenci sayısının fazla olması sebebiyle staj yeri bulma hususunda yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması ile ilgili olarak; aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ile özel hastaneler de dahil olmak üzere tüm kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarına dengeli şekilde dağıtımı yapılarak ve gerekirse vardiyalı olarak öğrenim hedeflerine uygun bir biçimde öğrencilerin stajlarını yapmaları sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.