Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

Sağlık-Sen: Döner Sermayeyi Azaltan Uygulamalara Son Verilsin

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, daha önce Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) tarafından yazılan ve dağıtılabilir döner sermayeyi azaltan yazının iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Memiş ayrıca, genel sekreterlik ve hastane yönetimlerinin de döner sermayeden ellerini çekmesini ve döner sermayenin üst limitten dağıtılmasını istedi.

-“DÖNER SERMAYEYİ AZALTAN YAZI İPTAL EDİLSİN”-

Metin Memiş ve Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu, TKHK Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Alper Cihan’ı ziyaret ederek, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Ziyarette konuşan Genel Başkan Memiş, daha önce TKHK tarafından yazılan ve dağıtılabilir döner sermayeyi azaltan yazının iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Sabit ek ödemenin dışında döner sermaye ödemesinin birçok kurumda yapılmadığına dikkat çeken Memiş, bu yazının kaldırılmasıyla sağlık çalışanlarının alacağı döner sermayenin artırılmasını istedi. Memiş ayrıca, hastane yönetimi ve genel sekreterliklerin de dağıtılacak döner sermayeye müdahale etmemesini, döner sermayenin üst limitten verilmesi talebini dile getirdi.

-“NÖBETİN KARŞILIĞI İZİN YERİNE ÜCRET OLARAK VERİLSİN”-

Sağlık çalışanlarının tuttukları nöbetlerin karşılığının, nöbet ücreti yerine izinle karşılanmaya çalışıldığını da ifade eden Memiş, bunun da personel eksikliğine yol açtığına dikkat çekti. Çalışan sayısının yetersiz olduğu bir ortamda, ek olarak nöbet izinlerinin de eklenmesiyle sayının iyice düştüğünü, bunun da çalışanların iş yükünü artırdığını ve tıbbi hatalara yol açtığını belirten Memiş, tutulan nöbetlerin karşılığında nöbet ücreti ödenmesi gerektiğini kaydetti.

-“KURUM DIŞINDAN ATANAN YÖNETİCİLER SİSTEMİ BİLMİYOR”-

Sağlık kurumlarına kurum dışından atanan idarecilerin işleyişte birçok sıkıntıya sebep olduğunu da ifade eden Memiş, işin ve kamunun mantığını, tekniğini bilmeyen, sağlıkla ve yönetimle ilgisi olmayan kamuda çalışmamış kişilere hastane yönetimlerinde yer verilmemesini istedi.

-CİHAN: ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ DE HASTA MEMNUNİYETİ DE ARTSIN-

TKHK Başkanı Prof. Alper Cihan da konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sorunları çözümünde kendisine iletilen her talebi dikkatle inceleyeceklerini belirten Cihan, kendisinin de çalışanların sorunlarını yakinen bildiğini, o sebeple elinden geldiğince bu yönde çalışacağını ifade etti. Prof. Cihan, amaçlarının hizmet sunarken memnun olan sağlık çalışanı ile aldığı hizmetten memnun kalan vatandaş olduğunu ifade etti.

Ziyarette Genel Metin Memiş’in yanı sıra Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan, Abdülaziz Aslan ve Mustafa Örnek de hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.