Sağlıkçılar Hükümetten Verilen Sözlerin Tutulmasını İstiyor

Sağlıkçılar yeni kurulan 65. Hükümet’ten talep ve beklentilerini açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım’a ve yeni kabinede Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ’a çağrıda bulunan Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, daha önceki hükümetler döneminde söz verilen ancak bir türlü yerine getirilmeyen vaatlerin yeni hükümet döneminde yerine getirilmesini istedi. Sağlıkçılara yıpranma payı sözünün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ilk kez gündeme geldiğini ifade eden Bayraktar, “Bu sözün ardından sayın Erdoğan cumhurbaşkanı olurken, başbakanlık koltuğuna üçüncü isim oturuyor. Her göreve başlayan başbakandan vaat işitmeye alıştık ancak verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Sayın Sağlık Bakanından sağlıkçıların taleplerinin biran önce karşılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen  Başkanı Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada yeni göreve başlayan 65. Hükümete başarılar dilerken, “Başarının göstergesi verilen sözlerin yerine getirilmesidir. Biz yeni hükümetin başarı puanını daha önce bizlere verilen sözlere yaklaşımlarına göre vereceğiz” dedi. Yıpranma payı sözünün üzerinden 3 yıl geçtiğini anımsatan Bayraktar, “Artık sağlık çalışanlarının bir başka hükümeti daha bekleyecek takati kalmamıştır. 7-24 özveriyle çalışan, gecesini gündüzüne katarak halk sağlığı için mücadele veren sağlıkçılara verilen söz artık yerine getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN ADIM ATILMALI 

 

Bayraktar, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ancak beklentileri karşılamayan “Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans” kampanyasının yeni hükümet tarafından tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Son bir kaç yılda hem yaşanılan şiddet vakaları hem de terör olayları nedeniyle onlarca arkadaşımız hayatını kaybetmiş ve yine onlarcası da yaralanmıştır. Bu durum artık kabul edilemez bir hal almıştır. Yeni hükümetten öncelikli olarak bu duruma el koymasını ve sağlıkçılara şiddet uygulayanlara verilen cezai yaptırımları artırmasını talep ediyoruz” dedi.

 

KESİLEN GELİR VERGİLERİ GERİ ÖDENMELİ

 

Sağlık çalışanlarına daha önce söz verilen ancak yerine getirilmeyen müjdelerden birinin de gelir vergisi kesintileri ile alakalı olduğuna dikkat çeken Bayraktar, sağlıkçıların döner sermayelerinden kesilen gelir vergisinin geriye dönük ödeneceğine yönelik genelgenin de içinin boş çıktığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli olarak çalışanların 2007-2011 yıllarına ait döner sermaye ek ödemesinden kesintiye uğrayan yüzde 14 SGK sigorta priminin geri ödeneceğine yönelik daha önce Sağlık Bakanlığı’nın verdiği müjdenin yerine getirilmediğini ifade eden Bayraktar, söz konusu tutarların sağlıkçılara ödenmesini talep etti.

  

EK ÖDEME SORUNU ÇÖZÜLMELİ

 

Bayraktar, memurları mağdur eden bir diğer konunun da emeklilik hakkı elde edebilme yaşının yüksekliği ve ek ödemelerin emekli maaşlarına yansıtılmaması olduğuna dikkat çekerek, yıpranma hakkı getirilerek emeklilik yaşının bir nebzede olsa öne çekilip, mağduriyetlerin kısmi olarak giderilebileceğini söyledi.

Ek ödeme ve tazminatların maaşlara yansıtılmaması nedeniyle emeklilikte maaşların yarı yarıya azaldığını söyleyen Bayraktar, “Bu nedenle yüzbinlerce memur emekliliği hak etmesine rağmen maaşları yarı oranda azalacağı için hala çalışmak zorunda kalmaktadır” dedi.

Bayraktar, yeni hükümetten döner sermaye katsayılarının da yeniden adaletli bir şekilde düzenlenmesi ve ücretlerin insanca yaşam sürdürebilecek bir seviyeye çıkarılması için çalışmalar yapmasını talep etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.