Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi çukurova belediye başkanı soner çetin soner çetin

Ses Kısıklığının En Büyük Nedenlerinden Biri Midemizde Ki O Sorun

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Nevruz Özdemir, ses kısıklığının ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini söyleyerek, çeşitli uyarılarda bulundu.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Nevruz Özdemir, yaptığı açıklamada ses kısıklığının ciddi hastalıkların işaretçisi olabileceğini belirterek, sık sık ve uzun süreli olarak bu rahatsızlığı yaşayanların mutlaka bir doktora başvurmasını istedi. Dr. Özdemir, "Önemsenmeyecek bazı ses kısıklıklarının altında önemli hastalıklar yatabilir” dedi.

Enfeksiyondan kaynaklı ses kısıklıklarının ilaçla tedavi edilebileceğini belirten Özdemir, “Bu aşamada hastalar bize gelirler, biz burada hastalarımızın kamera görüntülerini alırız. Ses tellerine yönelik herhangi bir hastalık patoloji varsa onları değerlendiririz. Enfeksiyon sebebi olanlar bir takım ilaçlarla tedavi ediliyor” dedi.

Ses kısıklığı yaşanların mutlaka bir kulak burun boğaz doktoruna başvurması gerektiğini vurgulayan Dr. Özedemir, "Bazı ses kısıklıkları ise ses trendleri ve ses profesyonellerine yönlendirdiğimizde bir ses terapisiyle rahatlatılabilecek ses kısıklıkları vardır. Bazıları da ne ilaç ne de ses terapisiyle düzelemeyecek olan ses hastalıkları ameliyatlarla tedavi edebiliyoruz. Hastaların seslerini doğru ve daha düzgün kullandıklarında ses kısıklıkları azalacaktır. Buradaki önemli olan nokta, ses kısıklığı yaşayanların mutlaka bir kulak burun boğazı doktoruna başvurmasıdır" ifadelerini kullandı.

"Ses Kısıklıklarının Farklı Nedenleri Olabilir "
 
En sık ses kısıklığının ses tellerinden kaynaklandığını vurgulayan Özdemir, "En sık ses kısıklığı ses tellerinden kaynaklanıyor. Bu ses kısıklıkları çocukluk döneminde farklı, ergenlik döneminde farklı, ileri yaşlarda daha farklı hastalıklardan kaynaklanır. Yeni doğan döneminde doğumsal bir takım kistler, doğumsal bir takım gırtlak bölgesindeki yapışkanlıklar ses kısıklıklarına sebep olabilir.Gırtlak kıkırdaklarının tam gelişmemesi ses kısıklıklarına sebep olabilir. Ergenlik çağında ise hormonal ses değişikliği meydana gelecektir. Ergenler bu dönemlerde ses kullanımıyla ilgili bir takım sıkıntılar yaşarlar. Alışkanlıklar devam ettiğinde bir takım ses kısıklıkları devam edecektir. Daha ilerleyen yaşlarda ise ses kısıklığının en büyük sebebi reflü hastalığıdır. Sesin hor kullanımı yanlış kullanımına bağlı birtakım kitlelerdir. Ve bazı enfeksiyonlara bağlı ses kısıklıklarıdır. En önemlisi de gırtlak bölgesindeki birtakım kötü huylu kitlelerden kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.