Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Seyahat Ederken Yiyecek, İçecek ve Hastalıklara Dikkat

Ramazan Bayramı öncesi, yurtiçi veya yurtdışına tatile gidecek olanlara, Hastane Derindere İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, sağlıklı seyahatin ipuçlarını verdi.

Kasapoğlu, gidilecek ülkedeki yiyecekler, içecekler, hastalıklar konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında gitmeden önce seyahat acentasından bilgi alınmasını önerdi. Seyahat edeceklerin, gidilecek ülkede özellikle tetanoz ve zatürre başta olmak üzere riskli hastalıklar varsa, bu hastalıklarla ilgili aşılarının güncel olup olmadığını sorgulaması gerektiğini belirten Kasapoğlu, yüksek riskli yerlerde ek aşıların gerekebileceğini hatırlatıyor. Bir yaşın üzerindeki ve kronik bir sağlık problemi olanların yurtdışı seyahat planını hekime danışmalarını öneren Kasapoğlu, hasta olanların tatil boyunca kullanılması gereken reçeteli ilaçları yanına almasını vurguladı.

Tatildeyken Acil Durumlar İçin 
 
Acil durumlar için yanınızda ağrı kesici, ateş düşürücü, böcek sokmalarına karşı ilaç, güneş kremi, anti bakteriyel mendil ya da jel, antibiyotik kas gevşetici gibi kullanılabilecek ilaçlardan oluşan ilkyardım seti bulundurulmasını belirtti. Ancak kanlı ishal, şiddetli karın ağrısı, yüksek ateş gibi problemlerle karşılaşıldığında mutlaka hekime başvurulmasını söyledi. Uzun bir uçuş yapacak olanların bacaklarında kan pıhtısı oluşma ihtimalini önlemek için her saat başı ayağa kalkıp birkaç dakika yürümesini veya ayaklarını uzatmasını öneren Kasapoğlu, uçuş sırasında hafif bir yemek yiyin, alkol ve kafeinden kaçının uyarılarında da bulundu.
 
Yaz İshallerine Önlem Alın

Tatil yaparken, yaz ishalleri yaşanmaması için önerilerde bulunan Kasapoğlu, sadece iyi pişirilmiş et yenilmesini, sokak satıcılarından yemek yemekten kaçılmasını hatırlattı. Kasapoğlu, yaz ishalleri için ayrıca şu önerilerde bulundu:
“Meyveleri kendiniz soyun. Açık su yerine şişelenmiş su tüketin. Pastörize edilmemiş süt ürünlerinden ve çiğ veya pişmemiş deniz ürünlerinden kaçının. Buz kullanmaktan kaçının. Diş fırçalarken şişelenmiş su kullanın.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.