Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon kemal kılıçdaroğlu

Sosyal Medya Bağımlılığı Tedaviye Muhtaç

Sosyal medya veya bilgisayar oyunlarında iki saatten fazla kalanlar, “bağımlılık tehlikesiyle” karşı karşıya. Dr. Buğra Buyrukçu bağımlılığın da bir davranış bozukluğu olduğunu ve mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Hipnoterapist Dr. Buğra Buyrukçu; sosyal paylaşım siteleri Instagram, Facebook ve Twitter’ın ağırlıklı olarak ergenler ve yetişkinler, bilgisayar oyunlarının ise çocuklar tarafından kullanıldığını söyledi. Sosyal medya ve oyun alışkanlığının hızla bağımlılığa dönüştüğü uyarısında bulunan Dr. Buyrukçu, şöyle devam etti:

Kendini Engelleyemenler Dikkat!
“Günlük yaşam içinde sosyal medyaya girmekten kendini alı koyamayanlar, günde iki saatten fazla sosyal medya veya bilgisayar oyunlarında vakit geçiren kullanıcılar bağımlılık riskiyle karşı karşıya. Mesai saatlerinde, aile toplantılarında, arkadaş buluşmalarında, toplu taşıma araçlarında veya boş vaktinde telefonu elinden düşüremeyenler, sabah uyanır uyanmaz sosyal medya hesaplarına bakanlar için davranış bozukluğu sinyali çalmaya başlamış demektir. Davranış bozukluğu da tedaviye muhtaçtır.”

Düzelmesi İçin En Az Üç Ay
Bağımlılık olarak ortaya çıkan davranış bozukluğunun düzelmesi için ortalama 3 aya ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Dr. Buyrukçu, “Bu süre zarfında kişinin bağımlılığa dönüşen davranışı yerine başka bir davranış koymak gerekiyor. Bunu yapacak yöntemlerden biri de herhangi bir yan etkisi olmayan hipnoz. Hipnoterapi ile kişinin; örneğin bilgisayarda oyun oynamak, sosyal medyaya girmek veya yeni çıkan bir oyunu almak istediğinde başka şeyler düşünmesi sağlanıyor. Yanı sıra bu bağımlılığa yol açan bastırılmış duyguları ortadan kaldırıyor. Tedavide genel rahatlama sağlama konusunda akupunktur ve fitoterapi de çok işe yarıyor. Yöntem ne olursa olsun bağımlılığın mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.