Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener esnaf

Strese Su İçerek ‘Dur’ Deyin!

Acıbadem Fulya Hastanesi Aile Hekimi Dr. Didem Altay Gazi özellikle yaz aylarında günde en az 8 bardak su içilmesi gerektiğini belirterek su içmenin reflüyü önlemeye, kilo kontrolüne, pürüzsüz bir cilde sahip olmaya ve baş ağrısını engelleme gibi faydalarının olduğunu kaydetti.

Eklem ağrılarına iyi geliyor

Gün içindeki yoğunluk sebebiyle su içmeyi ihmal edenlere uyarıda bulunan Dr. Altay Gazi “Su içmemenin hayati tehlikeye neden olabilecek kadar zararları var” dedi. Yeterince su içilmemesi halinde eklem arası sıvılarla birlikte eklem kayganlığının azaldığına bunu bağlı olarak da eklem ağrıları şikâyetlerinin artacağına dikkat çeken Dr.Altay Gazi“Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir” dedi.

Susuzluk Egzema Ve Mantara Sebep Oluyor

Vücudun kontrol merkezi olan beynin de diğer organlar gibi sağlıklı çalışmak için suya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Dr.Altay Gazi,  susuzluğun unutkanlığa, dikkat eksikliğine, uyku haline ve sinirliliğe sebep olduğunu belirtti. Suyun yetersiz alınmasının ciltte kurumaya ve terlemenin azalmasına yol açacağını kaydeden Dr.Altay Gazi, “Cildin esnekliğini kaybetmesiyle egzama ve mantar gibi hastalıklar meydana gelebiliyor.  Ayrıca tırnaklar ve saçlar kırılıyor, ciltte çatlama ve kanamalar görülebiliyor. Vücut mikroplara açık hale geliyor” dedi.

Spordan Önce Ve Sonra Bol Su İçilmeli

Spor yaparken daha sağlıklı olmak için dengeli beslenme, düzenli bir uyku ve yeterince su içmeye dikkat etmek gerektiğini ifade eden Dr.Altay Gazi, vücuttaki kas kitlesi arttıkça su ihtiyacının arttığını spor yapmadan önce ve sonra içilen suyun, kas kasılmaları ve kramplarla başa çıkmada etkili olduğunu kaydetti.

Stresle savaşıyor

“Beynimizin yüzde 85'i sudur” diyen Dr. Altay Gazi, açlık ve susuzluğa dayanılamamasının nedenini beyne bu durumlarda Dr.Altay besin ve su gitmemesine bağladı. Böyle durumlarda da  gerginlik ve huzursuzluğa sebep olabileceğini vurguladı.

Hamilelikte Su İçmek Önem Taşıyor

Hamilelikte vücudun su ihtiyacının arttığını kaydeden Dr.Altay “Bebeğin gelişmesi, anne karnındaki amnion denilen sıvı içinde olup, annenin kan hacmi artıyor ve bu da daha fazla su içmeyi gerektiriyor. Sorunsuz bir hamilelik dönemi ve sağlıklı bir bebek için hamilelikte yeterli su alımı çok önemli” dedi.

Reflü ve Gastriti Tedavi Ediyor

Reflü ve gastritin kişinin yaşam kalitesini kötü etkileyen ve zamanında uygun şekilde tedavi edilmediğinde kansere dönebilen hastalıklar olduğunu belirten Dr.Altay, bu hastalıkların en önemli sebebi olarak midenin aşırı asit salgılamasını gösterdi. Dr.Altay,  yeterince su içildiği takdirde midenin asit salgısının mide ve yemek borusu duvarına zarar vermesini önleyeceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.