Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

- CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Müezzinoğlu, sünnet için en doğru zaman tespit edilirken çocuk psikolojisi ve beklentisi ile örf ve adetlerin de dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Cinselliğin olgunlaşmaya başladığı 4-6 yaş arası sürede cinsel organa yapılacak müdahalelerin biraz sıkıntı yaşatabileceğini düşünüyoruz" dedi.

MANİSA

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, sünnet için tıbbi ve örfi olarak en uygun yaşın 6 yaş ve sonrası olduğunu belirtti.

Müezzinoğlu, sünnet için en doğru zaman tespit edilirken çocuk psikolojisi ve beklentisi ile örf ve adetlerin de dikkate alınması gerektiğini söyledi.  

Sünnetin ne zaman yapılacağıyla ilgili farklı görüşlerin bulunduğunu, tıbbi zorunluluk gereği yapılan sünnetler için bir yaş sınırlaması olmadığını anlatan Müezzinoğlu, örf ve adetlerin bir gereği olarak yapılan sünnetlerde ise çocuğun cinsel gelişiminin önemli olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Cinselliğin olgunlaşmaya başladığı 'fallik dönem' olarak adlandırılan 4-6 yaş arasını kritik görüyoruz. Bu yaşlarda çocuğun cinsel organına yapılacak müdahalelerin biraz sıkıntı yaşatabileceğini düşünüyoruz. Ben, çocuklarda 2 ile 6 yaş arasında yapılacak sünneti çok uygun görmüyorum. Bana göre örfi bir uygulama, örfi usullere uygun olarak yapılmalıdır. Sünnetin 6 yaşından sonra yapılması gerekir. Düğünüyle, eğlencesiyle, duasıyla yapılması daha uygun olacaktır. Çünkü çocuk okula başladığında diğer arkadaşlarından duyduklarıyla bu konuya kendisini zaten hazırlayacaktır. Kendisi ebeveynlerine gelerek 'ben ne zaman sünnet olacağım' diye soracaktır."

Kendisinin de 4 yaşında bir oğlunun olduğunu, eşinin doğumdan sonra sünnetin yapılmasını istediğini, kendisinin ise ilkokula başladığı dönemi daha doğru bulduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "doğum sonrası sünnetin anestezi ve uygulama açısından daha pratik olmasına rağmen örf ve adetlerin gerekliliklerini karşılamadığını" savundu. 

Prof. Dr. Müezzinoğlu, sünnetin hastanede yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.