Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Süt Alerjisi Olan Çocuklara Güzel Haber

Süte alerjisi olan ve süt içerdiği için dondurma yiyemeyen çocuklara İstanbul’un Meşhur Dondurmacısı Yaşar Usta taze mevsim meyvelerinden yapılan ve içerisinde süt bulunmayan sorbe dondurma yaptı.

 Çocuklarda en sık görülen hastalıklardan biri olan süt alerjisi için İstanbul’un Meşhur Dondurmacısı  Yaşar Usta mevsim meyvelerinin özüyle hazırladığı sütsüz meşhur meyveli dondurmaları yaz günlerinde çocuklar rahat bir şekilde yiyebilecek.

Süt Kullanılmadan Yapılan Meyveli Dondurmalar

55 yillik bir tecrübeye sahip olan Dondurmacı Yasar Usta, sütsüz meyveli dondurmalar ile dondurma lezzetini hiç tadamayan çocukların güvenle tüketebilecekleri dondurmalarla tanıştırmak istediklerini söyledi. Yasar Usta konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 “İstiyoruz ki çocuklar için bitmeyen bir ask olan dondurmanın tadına her çocuk bakabilsin. Çünkü dondurma yetişkinler kadar çocukların da vazgeçemediği bir lezzettir. Alerjisi yüzünden dondurma yemeden büyüyen çocukların bu lezzetten mahrum kalmamaları için içeriğinde süt olmayan sadece su, katkısız seker ve mevsimlik meyvelerden oluşan sorbe dediğimiz dondurmalar yapıyoruz. Vişneliden kavuna, şeftaliden kayısıya kadar mevsimin en doğal meyveleri ile yapılan dondurmalarımızı özellikle çocuklarında süt alerjisi bulunan aileler gönül rahatlığıyla tercih edebilir.’’

“Bebeklerde ve Çocuklarda En Sık Görülen Gıda Alerjisi Süt Alerjisi”

Süt alerjisi hakkında bilgi veren Emsey Hospital’dan Uzm. Dr. Şemsettin Ayçiçek, bebeklerde ve çocuklarda en sık görülen gıda alerjisinin süt alerjisi olduğunu belirtti. Süt alerjisinin süt içindeki proteinlere karsı özellikle beta laktalbumine bağlı gelişen bir alerji durum olduğunu ifade eden Ayçiçek, yeni doğan döneminde sürekli ağlama, gaz sancısı benzeri huzursuzluk durumu, ilerleyen dönemlerde ise bebeğin kilo alamaması, ciltte kızarıklık ve egzama, burun tıkanıklığı gibi semptomlar ve durumların alerjinin belirtileri olabileceğini söyledi.

Süt alerjisi nedeniyle dondurma gibi süt içeren tatlıları yiyemeyen çocuklara da değinen Ayçiçek, merak edilen bu konu üzerine su açıklamayı yaptı:

 “Hem sağlıklı hem de doğal odluğu için dondurma tüketmenin faydaları var. Süt ve meyve içerdiği için özellikle çocukların gelişiminde faydaları bulunuyor. Ancak süt alerjisi olan çocuklar, süt içeren dondurmalar yerine içeresinde süt olmayan, mevsimlik meyvelerden yapılan sorbe dediğimiz dondurmaları tercih edebilirler.”
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.