Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

TEİS: Nöbet Hizmeti Veren Eczacıya Saldırı Halk Sağlığını Gasp Ediyor

İstanbul’da nöbet esnasında hizmet veren eczacıya saldırı olayını kınayan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, “Eczacıların can güvenliğinin ciddi anlamda korunamadığı bir kez daha gözler önüne serildi” dedi. 

"Eczacılar yaşanan silahlı saldırı, hırsızlık, gasp, darp gibi olaylar yüzünden nöbetlerde can korkusu yaşıyorlar"

Eczacılara ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddet olaylarının biran önce önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Saydan, “Eczanelere yönelik yaşanan şiddet ve hırsızlık gibi olaylar yüzünden özellikle gece nöbet tutan eczacıların can güvenliği tehlikede. Eczacı artık can ve mal güvenliğinden endişe ediyor. Gece nöbetlerinde yaşanan soruna hala kalıcı bir çözüm bulunamadı. Nöbetçi eczaneler güvenlik güçleri tarafından herhangi bir önlem alınmadan ülkenin her yerinde 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyorlar. Eczacılar yaşanan silahlı saldırı, hırsızlık, gasp, darp gibi olaylar yüzünden nöbetlerde can korkusu yaşıyorlar.” dedi. 

Saydan, “Eczacılar olarak Türkiye’nin her yerinde kesintisiz ilaç hizmeti ve danışmanlık hizmeti veriyoruz” diyerek, açıklamasında şunlara yer verdi: 

TEİS olarak, 7 gün 24 saat ülkemizin her yerinde vatandaşlarımıza hizmet vermek için çabalayan, her zaman yanınızda olan, her sorununuzla ilgilenen, çözüm üreten eczacılarımız ve çalışanlarımıza yönelik saldırı olaylarını şiddetle kınıyoruz. 
Sağlık çalışanlarına yapılan saldırı, tedavi bekleyen hastaların sağlık hizmetine erişmesini gasp eden bir suç olup, Türk Ceza Kanununda gerekli düzenlemenin bir an önce yapılması,  eczacılara ve sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırıların bir an önce durdurulması ve önlenmesi için İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün gereken tüm tedbirleri alması gerekmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.