Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya MHP lideri Bahçeli bugünün gündemi HAVA HAREKATI

Türk Sağlık-Sen'den Sağlık Çalışanlarının Eşlerine de Aşı Yapılması İçin Bakanlığa Başvuru

Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’na bir başvuru yapılarak sağlık çalışanlarının eşlerinin de aşılama takvimine ivedilikle dahil edilmesini istedi. 

Sendika tarafından yapılan başvuruda Covid-19 aşılarının uygulanmaya devam edildiği belirtilerek  “Sağlık çalışanlarının aşılanmaları tamamlanmış olup yaş ve risk gruplarına ve mevcut aşı sayısına göre aşılama uygulamaları devam etmektedir. Bu kapsamda 12 Şubattan itibaren  65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile bu kişilerin 60 yaş ve üzerindeki eşlerinin ilk doz aşılarının uygulanmasına başlanmıştır. Ancak ilk sırada aşılanan sağlık çalışanlarının eşleri aşı takvimine alınmamıştır.” denildi.

Sağlık çalışanlarının virüsü evlerine taşıma risklerinin herkesten fazla olduğuna dikkat çekilen başvuruda Covid-19 aşı uygulamaları kapsamında sağlık çalışanlarının eşlerinin de ivedilikle aşı takvimi kapsamına alınması talep edildi. 

Sağlık çalışanlarının eşlerinin aşılanması ile ilgili başvuru  hakkında bir değerlendirme tarafından Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Sağlık çalışanlarının eşlerinin de aşılanması için Bakanlığımıza başvurumuz yaptık. En riskli grup sağlık çalışanları ve çalışanların%75’inin en önemli endişesi virüsü ailelerini bulaştırmak olduğuna göre bu konuda Sağlık Bakanlığı beklememeli gereğini yapmalıdır. Sağlık çalışanlarının endişelerini gidermek için adım atmalıdır.“ dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.