Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Yeşim Arı Kimdir Doğuş Balbay Tango Nouve

Uyuz Salgınına Bitkisel Önlem

Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, artan uyuz vakaalarına karşı eczanelerde ilaç bulmakta güçlük çekildiğini hatırlattı, ilaç bulamayan hastalara bitkisel ilaç tarifi verdi. 

İstanbul’da baş gösteren uyuz salgınının, gerekli önlemler alınmaması halinde çok hızlı yayılacağı uyarısında bulunan Dr. Buyrukçu, “Zira son derece bulaşıcı bir hastalıktır. Sağlık Bakanlığı da uyuz belirtilerine karşı gerekli uyarılarda bulunmuş, tedavinin gecikmemesini istemiştir. Ancak eczanelerde uyuz ilacı teminiyle ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Halbu ki tedaviye olabildiğince erken başlanmalı, ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. Piyasada yeterince ilaç bulunamaması salgın artışının önünü açarken, mutlaka alternatif çözümler bulunmalıdır” dedi.

Bu Karışımlarla Uyuzdan Kurtulun

Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, uyuza karşı en etkili alternatif tedavinin ise doğada olduğunu söyledi. Uyuz tedavisinde kullanılan bitkisel tarifi de veren Dr. Buyrukçu, şunları söyledi: 
“1 yemek kaşığı çay ağacı yağını ve 1 tatlı kaşığı palmorosso yağını karıştırıp bir pamuk ile kaşınan yerlere sürebilirsiniz. Uyuza bağlı kaşıntıdan yaralar oluştuysa, yara olan yere ozon yağı ve sarı kantaron yağını bire bir oranında karıştırıp sürebilirsiniz. Tedavinin etkisini arttırmak için de 1 çorba kaşığı zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı çörek otunu 4 çorba kaşığı bal ile karıştırıp yiyebilirsiniz…”

Çok Yüksek Sıcaklıkta Yıkayın
Dr. Buyrukçu uyuzun yayılmasını önlemek içinse temizliğin önemine işaret etti. Kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi belirtilerle kendini gösteren bu cilt hastalığının özellikle el ve ayak parmak aralarında, bacaklarda, koltuk altlarında ve genital bölgelerde etkili olduğunu kaydeden Dr. Buğra Buyrukçu, “Bulaşmasını önlemek için tüm ev halkı uyuz tedavisi görmeli, tüm giysiler, çarşaf ve yastık gibi tene temas eden ürünler yüksek ısıda yıkanmalı, hasta kişinin kişisel eşyalarına dokunulmamalıdır” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.