Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan terörist azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Varis Tedavisi İçin En Uygun Dönem

Uzmanlar, varis hastalığı tedavisi için en uygun dönemin Sonbahar-Kış mevsimleri olduğunu belirtiyor. Havaların soğumaya başladığı dönemler, uzmanlar tarafından bazı cerrahi operasyonlar için de en uygun zamanlar olarak görülüyor. Gerek iyileşme süreci gerekse de konfor açısından bu dönemler, sıcak havalara oranla hastalar ve hasta yakınları tarafından daha çok tercih ediliyor.

"Havaların serin olduğu ve güneşin kendini çok göstermediği bu aylar varis tedavisinin yapılması için en uygun dönem"


Hava değişimlerinden en çok etkilenen hastalıklardan olan varisin tedavisinde de yine sonbahar-kış dönemlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Acıbadem Fulya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk konuyla ilgili olarak, “Sıcaklar, mevsim geçişlerindeki hava dengesizlikleri, basınç artışı ve güneş ışınlarının etkisi derken varis şikayetlerinin arttığı dönemleri geride bıraktık. Önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında havaların serinlemesi ve günlük hayatın koşuşturması varis hastalığının şikayetlerinin azalmasına ve daha az önemsenmesine sebep olabilir. Havaların serin olduğu ve güneşin kendini çok göstermediği bu aylar varis tedavisinin yapılması için en uygun dönem. Gerek tıbbi amaçlı tedavilerin gerekse de estetik amaçlı girişimlerin Mayıs-Haziran aylarına kadar bitirilmesi yeni yaz sezonuna rahat, sağlıklı ve güzel bacaklar ile girmenizi sağlayacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.