Yağlı Ciltlere Losyon, Kuru Ciltlere Krem Formlu Ürünler Uygun

Yaz mevsiminde cildin güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneşe çıkmadan 30 dakika önce mutlaka güneş koruyucuların kullanılması gerektiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Güneş ışınlarının cildi kurutucu etkilerini azaltmak için cilt tipine uygun bir nemlendirici sabah-akşam düzenli olarak sürülmeli, cilt nemini arttırmak için günde en az 6-8 bardak su tüketilmeli, A, C ve E vitamininden ve omega-3’ten zengin beslenilmeli” dedi.

Güneş koruyucuların, kişinin yanmadan güneşte kalabileceği süreyi ifade eden SPF miktarının, yani koruma faktörünün açık tenlilerde en az 50 olması gerektiğini anlatan Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Bu ürünler suya dayanıklı olmadığından suya girip çıktıktan sonra mutlaka yenilenmeli. Ürünler açıldıktan sonra en fazla bir yıl kullanılmalı ve 3-4 saatte bir yenilenmeli” açıklamasında bulundu.

Yağlı ciltler losyon, kuru ciltler sprey koruyucu seçmeli

Güneş koruyucu seçiminde cilt tipine bakılmasının önemli olduğunu hatırlatan Dr. Figen Akın, “Yağlı ciltlerde losyon veya jel, kuru ciltlerde krem formları tercih edilmeli” dedi. Dr. Figen Akın, güneş koruyucuların siyah nokta ve akneye sebep olabildiğinden çok miktarda uygulanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Çocuklarda sprey formlu koruyucular tercih edilebilir

Çocuklarda fiziksel güneş koruyucuların tercih edilmesi gerektiğini belirten Dr. Figen Akın, “Fiziksel güneş koruyucular sistemik olarak emilmezler ve güneş ışığını yansıtarak etki yaparlar. Bunlar en çok çinko oksit ve titanyum dioksit içerirler. Çocuklarda sprey formu ile geniş yüzey alanlarına koruyucu kullanılabilir” dedi. Dr. Akın, çocuklarda kullanılacak nemlendiricilerin parfüm ve paraben içermemesine ve renksiz olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ciltte kızarıklık durumunda soğuk kompres uygulanabilir

Güneşe maruziyet sonrası basit bir kızarıklık meydana gelmişse cilde soğuk kompresler, epitelizan kremler ve nemlendiricilerin kullanılabileceğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Eğer ciltte kızarıklık aşırı ise, su toplamaları gibi şiddetli reaksiyonlar varsa mutlaka dermatoloğa başvurulmalı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.