Yemek Borusu Tümörü Özel Cerrahi Yöntemle Temizlendi

Kaş ilçesinde yaşayan İngiliz Nick Osborne, yemek borusu tümöründen özel cerrahi yöntemi ile kurtuldu.

Memorial Antalya Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 10 yıldır Kaş ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Nick Osborne, yemek borusu kanseri teşhisi konulması üzerine zor günler yaşamaya başladı. 8 santimetre uzunluğundaki tümör, Osborne'nun yemek borusundan midesine doğru dikey olarak iniyordu.

Gittiği doktorlar, oldukça riskli olan bu ameliyatı yapmak yerine kemoterapi ya da radyoterapiyle tümörün küçültülmesini öneriyordu. Nick Osborne ve eşi Sandra Osborne, bu öneriyi kabul etmek istemiyordu.

Yakınlarının ısrarına rağmen İngiltere'ye dönmeyen Osborne, Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan'a başvurdu.

Yeni bir yemek borusu oluşturuldu

Prof. Dr. Alihan Gürkan, en tehlikeli kanserler arasında gösterdiği  yemek borusu (özofagus) kanserinin Nick Osborne'da yemek borusundan midesine kadar dikey olarak inen birtümör olarak kendini gösterdiğini bildirdi.

Yapılan cerrahi işlem hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürkan, şunları kaydetti:

"8 santimetre uzunluğundaki tümörün üstündeki alandan 10 santimetre daha kestik. Mideden 5 santimetre keserek bunları birleştirdik. Nick için tümörsüz yeni bir yemek borusu oluşturduk. Bu operasyonda hem göğüs hem de karın boşluğunu açtık. Göğüs boşluğundan 61 lenf nodunu temizledik."

Nick Osborne'un eşi Sandra Osborne ise eşinin hastalığı süresince Türkiye'de yaşamaktan vazgeçmediklerini belirtti.

Kendisinin İngiltere'de büyük bir bankanın şube müdürü, eşi Nick'in ise yüzme havuzu servis mühendisiyken işlerini bırakıp Türkiye'ye yerleşmeye karar verdiklerini anlatan Sandra Osborne, "Korku dolu bir dönemden geçiyorduk. Prof. Dr. Gürkan böyle bir dönemde karşımıza çıktı. Bize güven verdi, kendimizi ona teslim ettik. Kendisine minnettarız" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.