Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

37. İstanbul Film Festivali İki Haftada 210 Filmi Sinemaseverlerle Buluşturacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen, Türkiye’nin en büyük uluslararası sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, bu yıl 37. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

6-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 37. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye ve dünya sinemasının en nitelikli ve başarılı örneklerinin yanı sıra usta sinemacılarla söyleşiler yer alıyor. Festivalin bu yılki merkezi Yapı Kredi Kültür Sanat binası olacak.

37. İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenlerin son filmleri, yeni keşifler ve gizli hazinelerin aralarında olduğu 198 uzun metrajlı ve 12 kısa filminden oluşan zengin programıyla festival takipçileriyle buluşacak. Festival kapsamında 12 günde, 18 bölümde 43 ülkeden 218 yönetmenin toplam 210 filmi gösterilecek. Festivalde gösterimlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, konserler ve özel etkinlikler de yer alacak.

“SEYİRCİYLE VE KENTLE BULUŞMUŞ BİR FESTİVAL”

37. İstanbul Film Festivali’nin programı 14 Mart Çarşamba sabahı İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru The Marmara Hotel Taksim’de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantının açış konuşmasını yapan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, “İstanbul Film Festivali, seyircisiyle ve kentle bütünleşmiş, bir kuşak sinemacının ve izleyicinin yetişmesine önemli katkılarda bulunmuş bir etkinlik. Özenle hazırlanan bölümleri ve nitelikli seçkisiyle festivalimizin daha nice sinemacı ve film izleyicisinin düşünce dünyasını zenginleştireceğine inanıyoruz” dedi.

"FESTİVAL DİJİTAL KURGULARLA YÜZBİNLERE ULAŞACAK"

37. İstanbul Film Festivali’nin festival sponsoru Vodafone Red adına konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, 37. İstanbul Film Festivali’ne sponsor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şu görüşleri ifade etti:

“Sinema gibi ekran sanatlarının dijitalleşmesine önem veriyoruz. Film Festivali’nin de dijital kurgularımız ve imkânlarımız ile yüz binlerce izleyiciye ulaşmasını hedefliyoruz. Festival kapsamında gerçekleşecek pek çok etkinliğin dijital ortamda tüm Türkiye’den takip edilebilmesini sağlayacağız. Türkiye’de ilk kez dijital sinema seansı ve Sanal Gerçeklik gösterimleri düzenleyeceğiz. Sinemaseverlerin festival içerikleriyle dijital platformlarda da buluşmasının heyecan verici olacağına inanıyoruz.”

Festival programı ve etkinlikleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri aktaran İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Uluslararası Yarışma, Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmleri açıkladı.

FESTİVALDE YENİLİKLER

İstanbul Film Festivali ve Vodafone Red işbirliği, bu yıl getireceği teknolojik yeniliklerle festivalin daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor. Verilen bilgiye göre, 37. İstanbul Film Festivali’nin açılış töreni, kırmızı halı ve ödül töreni gibi birçok etkinliği canlı izlenebilecek. Ayrıca bu yıl Yapı Kredi Kültür Sanat’ta yer alacak Festival Merkezi’nde gerçekleştirilecek söyleşiler ve festivalin ulusal ve uluslararası konuklarıyla gerçekleştirilecek seçili röportajlar dijital ortamda takip edilebilecek. Sinemaseverlerin sadece İstanbul’dan değil, tüm Türkiye’den saatleri ve programı festival tarafından duyurulacak dijital seanslarda da film izlemek mümkün olacak.

Ayrıca bu yıl, İstanbul Film Festivali ve Vodafone Red işbirliği sayesinde festivalde ilk kez Sanal Gerçeklik (Virtual Reality - VR) deneyimleri de yer alacak.

FESTİVAL FİLMLERİ 9 SALONDA

İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas Sineması (iki salon), Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi, Nişantaşı’nda Cinemaximum City’s (iki salon), Gayrettepe’de Cinemaximum Zorlu ve Kadıköy’de Rexx Sineması ve Kadıköy Sineması olmak üzere 9 salonda yapılacak. Festival gösterimleri 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30’da yapılacak.

Festivalin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere bir hediyesi var. Festivalde bu yıl da hamilerin desteğiyle, hafta içi 11.00, 13.30 ve 16.00 seanslarının öğrenci biletleri 1 TL üzerinden satışa sunulacak.

SİNEMA ONUR ÖDÜLLERİ

İstanbul Film Festivali tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl oyuncu Perihan Savaş, yazar ve senarist Osman Şahin, yönetmen Aram Gülyüz ve yapımcı Arif Keskiner’e verilecek. Festivalin en eski sinemalarından Atlas Sineması’nın 22 yıldır müdürlüğünü sürdüren Cevdet Pişkin’e ise Sinema Emek Ödülü verilecek. Ödüller, 6 Nisan Cuma gecesi yapılacak 37. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde takdim edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.