Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

6 Dalda Oscar Adayı Lion 3 Şubat’ta Vizyonda

6 dalda Oscar adayı olan Lion 3 Şubat’ta vizyona giriyor. Başrollerinde Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman ve David Wenham gibi isimler yer alırken, filmin yönetmenliğini ise Garth Davis üstleniyor.
 
Lion, Garth Davis tarafından yönetilen ve senaryosu Saroo Brierley ile Larry Buttrose'un kurgusal olmayan kitabından Luke Davies tarafından uyarlanan 2016 yapımı dram filmi.



Film, 5 yaşındaki Hintli bir çocuğun ağabeyinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalması ile başlar. O uyurken trenin yola çıkması sonucunda küçük çocuk uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Sokaklarda zor bir hayat yaşadıktan sonra önce yetimhaneye alınır, sonra da Avustralyalı Brierley ailesi tarafından evlat edinilir. Tazmanya'da yaşayan yeni ve zengin ailesiyle rahat bir gençlik dönemi geçiren Saroo, aradan 25 yıl geçtikten sonra kaybettiği ailesini bulma isteğiyle Hindistan'a geri döner.

Saroo Brierley'nin gerçek öyküsünden uyarlanan filmin 6 dalda Oscar adaylığı bulunmakta.

 Film Oscar’da:
 
En İyi Film,
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Dev Patel),
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Nicole Kidman),
En İyi Sinematografi,
En İyi Film Müziği,
En İyi Uyarlama Senaryo dallarında aday gösterildi.

 

Dev Patel daha önce oynadığı Milyoner (Slumdog Millionaire) filmi ile büyük bir beğeni toplamıştı.


 

Filmin bazı sahneleri Tazmanya adasında çekildi. Film, 300 kişilik ekibi ve uluslararası destek fonu ile Avustralya'nın Tazmanya adasında çekilen en büyük prodüksiyonlu filmi olma özelliğini taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.