Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye azerbaycan Kent diyarbakır Ayyuka eNBE milli savunma bakanlığı

“Altın Elma”lar Frankfurt’ta Sahiplerini Buldu!

Filmhaus Frankfurt, ABG/Saalbau GmbH, Amt für Kommunikation und Stadtmarketing Frankfurt, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu, Kültür Ateşeliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst desteği, TÜRSAK Vakfı iş birliği ile Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından düzenlenen,18.Türk Film Festivali | International / Frankfurt/M.’nin kapanış gecesinde ödüller sahiplerini buldu.


Dizi ve tiyatro oyuncusu Yetkin Dikinciler ile Almanya’da yaşayan Türk asıllı sunucu Nadide Kepçe’nin sunduğu ödül töreni, Almanya'nın Frankfurt kentindeki CineStar Metropolis Salonu'nda yapıldı.


Törene Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Frankfurt Belediyesi Eğitim ve Uyumdan Sorumlu Daire Başkanı Sylvia Weber, Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar, TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Koralı, Festival Türkiye Koordinatörü Serap Gedik, Festival Türkiye Danışmanı Caner Ural, Festival Türkiye Jüri Başkanı Yönetmen Ezel Akay, Yapımcı Gani Müjde, Yapımcı Şükrü Avşar, Yönetmen Murat Şeker, Yönetmen Pelin Esmer, Oyuncu Vildan Atasever, Oyuncu Hazar Ergüçlü, Görüntü Yönetmeni Gökhan Tiryaki, Yönetmen Anıl Güldoğan, Yönetmen Erkan Tunç ve Besteci Ekin Üzeltüzenci, Almanya Jürisinden Arif Özserin, Bein Connect / Digitürk Sinema ve Tv Müdürü Nurdan Sever, jüri üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Festival kapsamında en iyi film ve en iyi yönetmen "İşe Yarar Birşey" filmi ile Pelin Esmer’e verilirken, en iyi görüntü yönetmeni aynı film ile Gökhan Tiryaki’ye verildi.


En iyi erkek oyuncu ödülü “Kelebekler” filmi ile Bartu Küçükçağlayan’a, en iyi kadın oyuncu ödülü ise “Kar” filmi ile Hazar Ergüçlü’ye verdi.


En iyi senaryo ödülünü "Martı" filmin yönetmeni ve senaristi Erkan Tunç aldı.


Festivalde en iyi film müziği ödülü ise "Körfez” filmi ile Ekin Üzeltüzenci’ye verildi.


Türkiye’den "Hikayeci" filmi ile Anıl Güldoğan, Almanya’dan “Thorugh Her Eyes” filmi ile Sarah Fürstenberg en iyi kısa film ödüllerine layık görüldüler.


Kültürler Arası Transfer Derneği ve Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı festival kapsamında panel ve konserlerin yanı sıra yaklaşık 40 filmin izleyici ile buluştuğunu söyledi. Alman bir jürinin Türk filmlerini değerlendirdiğine dikkati çeken Sıtkı, bunun diğer festivallere kıyasla bir farklılık oluşturduğu ve farklılıklarının bununla da sınırlı kalmayıp, Frankfurt’taki kadın ve erkek hapishanelerinde de film göstererek bir ilk imza attıklarını, dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.