Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan deaş fenerbahçe babacan Covid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

“Bırakma Beni” 21 Eylül’de Vizyona Giriyor

Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic, Türkiye'de yaşayan Suriyeli çocukların yaşam öyküsünü “Bırakma Beni” filmiyle beyazperdeye taşıyor. Film 21 Eylül’de seyirciyle buluşacak.

Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic, Türkiye'de yaşayan Suriyeli çocukların yaşam öyküsünü “Bırakma Beni” filmiyle beyazperdeye taşıyor. Dünyanın dört bir yanında yaşayan yetimler için ihtiyaçları doğrultusunda yardım çalışmaları yürüten ve kamuoyunu oluşturan Beşir Derneği’nin “Yetim Projesi” kapsamında çekilen film 21 Eylül’de vizyona girecek.

“Umut ve Sevginin Çocuklar Tarafından Yeşertilişinin Yansıması”

Begic, Bosna savaşını yaşamış; savaşı öncesi ve sonrasıyla bilen bir yönetmen olarak Suriyeli çocukları çok iyi anladığını belirtiyor. Filmi yazarken de bu duygulardan hareket ettiğini söyleyerek “Bırakma Beni” filminin diğer filmlerden farklı olduğunu vurguluyor. Begic, filmi "Bu film, diğer filmlerimden farklı olarak çocukların dünyası üzerine kurulu. Sadece onların dünyasını ve bakış açılarını yansıtıyor. Bu nedenle film sadece dram değil. Her durumda umut ve sevginin de çocuklar tarafından nasıl yeşertildiğinin bir yansıması” sözleriyle anlatıyor. Filmdeki tüm hikâyeler, çocukların hayatlarından gerçek kesitler içeriyor. Begic, en önemli amacının insanların mültecilerle empati kurmasının aracı olmak olduğunu ifade ediyor.

Oyuncular Mülteci Kampından Seçildi

İki yıllık bir hazırlığın ardından 13 ülkeden gelen özel ekiplerle çekimleri yapılan film için 100'den fazla kişi görev aldı. Savaş mağduru 350'den fazla yetim çocuğun motivasyonlarını artırmak, adaptasyonlarını hızlandırmak ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Akçakale'de gerçeklesen atölye çalışmaları ile başlayan proje, filmle taçlandırıldı. Başrol oyuncuları dahil tüm oyuncuların mülteci kampından seçildiği film İsa, Ahmed ve Mümtaz adlı üç yetimin hikayelerine odaklanıyor.

 Film, daha önce Türkiye’de ve dünyada film festivalleri dışında ilk defa 21 Eylül’de vizyona giriyor.

Anahtar Kelimeler:
Mülteci
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.