Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Burak Çevik İkinci Kez Berlin Film Festivali'nde!

Burak Çevik’in ikinci uzun filmi AİDİYET, dünya galasını Berlin Film Festivali’nde yapıyor. Geçen yıl ilk uzun filmi Tuzdan Kaide ile de festivalde yarışan 25 yaşındaki yönetmen, iki yıl üst üste Berlinale programında yer alarak önemli bir başarıya imza atıyor. 7 Şubat’ta başlayacak festivalin Forum bölümünde yarışacak olan AİDİYET, Burak Çevik’in 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarından ve kendi kişisel hafızasından yola çıkarak yazıp yönettiği bir yol ve aşk filmi.

Yönetmenliğini Burak Çevik'in yaptığı Aidiyet filminde başrol oyuncuları ise Eylül Su Sapan, Çağlar Yalçınkaya yer alıyor.

AİDİYET Filmin Konusu


2003’ün Aralık ayında, İstanbul’un banliyö mahallerinin birinde yaşayan 55 yaşında bir kadın, evine giren bir yabancı tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Olayı soruşturan polisler, elde ettikleri kanıtlar neticesinde maktulün kızını ve kızının sevgilini cinayetten sorumlu tuttu. Mahkeme 2007 yılında sonlandığında, ikisi de müebbet hapis cezasına çarptırıldı. “Aidiyet”, 15 yıl sonra bu kriminal vakanın mekânlarını takip ederek cinayeti işleyen zanlının polis karakolunda verdiği ifade eşliğinde topoğrafik bir gözlem yapıyor ve ardından çiftin ilk tanıştığı geceye odaklanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Berlin Film Festivali
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.