Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen İrem Derici Ebru Gündeş tarkan Hadise ambulans kıbrıs İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu medipol başakşehir

Genç Oyuncu Hasan Sayhollywood Filminde!

Başrollerini MichielHuisman, HeraHilmar, JoshHarnett ve Ben Kingsley’in paylaştığı TheOttomanLieutenant/Osmanlı Subayı adlı filmin oyuncu kadrosunda Türkiye’den Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem’in yanı sıra genç oyuncu Hasan Say da yer alıyor.

Osmanlı Dönemi’nde Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da geçen filmde,Osmanlı Subayı İsmail ile Amerikalı Hemşire Lillie arasındaki aşk konu ediliyor.Hasan Say filmde, Osmanlı Subayına yardım eden Ahmet adlı genci canlandırıyor.


 
Hasan Say, 19 Mayıs’ta Türkiye’de vizyona girecek ‘TheOttomanLieutenant’  adlı filmdeki rolünü Cast Direktörü Harika Uygur’un çağrısı ile İngilizce oynadığı bir deneme çekimi ile aldı.  Çekimleri Prag ve Kapadokya’da gerçekleşti.

Türk ve Amerikalı yapımcıların ortak projesi olan ve yapımcılığı Y Production ile EasternSunrise Film‘in üstlendiği The Ottoman Lieutenant’in senaryosu JeffStockwell’e ait. Yönetmenliğini Joseph Ruben‘in yaptığı filmin etkileyici müzikleri ise GeoffZanelliimzası taşıyor.
 
Hasan Say’ın oyunculukla buluşma hikayesi de ilginç;
2009 yılında yaşadığı mahallede  arkadaşlarıyla sokakta müzik yaparken Gönülçelen adlı dizinin yapımcıları tarafından keşfedildi ve henüz 15 yaşında önemli bir rolle kamera karşısına geçti. Cevdet Mercan’ın yönettiği, Tuğba Büyüküstün’ün Çiçekçi Kız Hasret’i oynadığı dizide Hasan Say, Tuba Büyüküstün’ün kardeşi Kadir rolü ile televizyon seyircisi tarafından tanındı ve çok sevildi.
Gönülçelen’in ardından  Bir Çocuk Sevdim ve Tatar Ramazan gibi başarılı yapımlarla ekran yolculuğuna devam eden Hasan Say,  sonrasında Not Defteri ve Son Çıkış gibi  gençlik dizilerinde önemli roller oynadı.
Kamera deneyimi televizyonla sınırlı kalmayan genç oyuncu,  İsviçre yapımı olan Esen Işık’ın yönettiği ‘Köpek‘ adlı uzun metraj sinema filmiyle uluslararası deneyim kazandı. Bu yıl İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünde dünya prömiyerini yapan, Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman’ın yönettiği ‘Mahalle‘ filminde de onu izledik.
Birlikte müzik yaptığı arkadaşları  şimdilerde ilk albümlerini çıkartan Tahribad-ı İsyan adlı rap müzik grubu. Hasan Say oyunculuğun yanında rap şarkı sözleri yazıyor ve Tahribad-ı İsyan’ın bazı konserlerinde konuk olarak şarkı da söylüyor.
Şu sıralar İngilizcesini geliştirmek için dil kursuna gidiyor ve Mahallenin Gençleri adlı tiyatro ekibi ile birlikte tiyatro yapıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.