Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

“İki İyi Çocuk” Vizyonda!

Başrollerini Sarp Levendoğlu, Kazım Karakadıoğlu ve Sevcan Yaşar’ın paylaştığı, Hamdi Alkan, Murat Serezli, Günay Karacaoğlu, Devrim Özder Akın, Mehmet Ulusoy, Bülent Yıldıran, Hakan Güven gibi usta oyuncuların yer aldığı “İki İyi Çocuk” sinema filmi seyirciyle buluştu.

Filmin yönetmenliğini çeşitli Hollywood filmlerinde de görev alan Mehmet Demir Yılmaz'ın üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Argyris Theos üstlendi.

Derya Köroğlu: Filmi o kadar benimsedim ki klibinde de yer aldım

Filmin müzikleri Yeni Türkü grubunun kurucusu Derya Köroğlu tarafından yapıldı. Köroğlu, yıllar sonra bir filme; 'İki İyi Çocuk'a özgün bir şarkı besteledi. Her şarkısı ayrı sevilen, klasikler arasına giren şarkılarıyla dinleyicilerinin karşısına çıkan Köroğlu'nun, filmden kareler de içeren şarkısının klibi de yayınlandı. Senaryoyu okuyup, görüntüleri izledikten sonra filmin müziğini yapmaya karar verdiğini belirten Köroğlu, ''Filmin senaryosu ve görüntüleri sanki bu zamanın dışında gibiydi, insani yönünden çok etkilendim. Özlem Ünaldı'nın senaryoyu okuyarak yazdığı şarkı sözlerini de çok beğendim ve şarkıyı severek besteledim'' dedi. Filmin ve şarkının akılda kalıcı olduğunu anlatan Köroğlu, 'İki İyi Çocuk filmini o kadar benimsedim ki klibinde de yer aldım'' diye konuştu.

Dünyada İyi Şeylerin Sorgusuz Yaşanabileceğini Anlatan Bir Film

Galası çekimlerinin de yapıldığı Hatay'da gerçekleştirilen İki İyi Çocuk filminin başrol oyuncularından Sarp Levendoğlu(Serdar), senaryonun kendisini şaşırttığını belirterek, “Uzun zamandan beri okuduğum en namuslu senaryoydu” dedi. Levendoğlu senaryoda her türlü ajitasyonun reddedildiğini vurgularken 'çok özel bir film oldu' diye konuştu. Filmde naif, güzel bir Antakyalı kızı canlandırdığını anlatan Sevcan Yaşar (Defne) ise ''Yakışıklı bir baş komiser şehre atanıyor ve aşk, biraz itişmeli bir tanışma oluyor, zihinsel engelli Ercan biraz aşk işlerinin de karışmasına sebep oluyor, çekim süreci harikaydı'' dedi.

Filmin yönetmeni Mehmet Demir Yılmaz, her kesimden insanın izleyebileceği, seveceği bir film çektiklerini belirtti. Yılmaz, hikayesi Hatay’da geçen filmin, iyiliğe dokunan, iyiliği öven ve dünyada iyi şeylerin sorgusuz şekilde de yaşanabileceğini gösterdiğini kaydetti.

Zihinsel engelli genç kuralları koyar, bütün şehir bu kurallara uyar

Vizyona girdiği ilk üç gün izleyicilerden olumlu not alan ve koşulsuz sevgiyi ön plana çıkaran filmin konusu kısaca şöyle; Zihinsel yetersizlik yaşayan Ercan, çocukken babasını trafik kazasında kaybetmiştir. Derin acılar yaşamış, bundan çıkış yolunu da kendini polis ilan etmekte bulmuştur. Antakya’da annesiyle birlikte yaşayan Ercan'ın (Kazım Karakadıoğlu) hayallerinde yarattığı özel dünyasına tüm şehir saygı duymakta ve kendisine sevgi göstermektedir.

Ercan'ın rüyası bir polis üniformasına sahip olmaktır. Şehre yeni atanan baş komiser Serdar Ercan'ın bu rüyasını gerçekleştirir.Ercan, hiçbir planı tutmayan, beceriksiz eğlenceli definecilerin kaçakçılık planlarına dahil edilince işler karışır. Komiser Serdar, bir yandan aşık olduğu Defne'nin (Sevcan Yaşar) peşinde koşacak bir yandan Ercan'ın dünyasını kötülüklerden, tehlikelerden uzak tutmaya çalışacaktır.

Komedi unsurların ön plana çıktığı filmde Akdeniz insanının kendine özgü barışıklığı ve sıcaklığı ile seyirciye iyi hissettirecek “İki İyi Çocuk” filmi sinemalarda.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.