Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

“Kızım Gibi Kokuyorsun” Seyirciyle Buluştu!

Mor Ufuklar ve Vicdan Ağacı filmleriyle beğeni toplayan yönetmen Olgun Özdemir’in imzasını taşıyan Kızım Gibi Kokuyorsun, 7. Boğaziçi Film Festivali kapsamında seyircilerinin karşısına çıktı.


Atlas Sineması’nın 19:30 seansında gösterilen duygu yüklü filmin ardından yönetmeni Olgun Özdemir, oyuncuları Çağlar Ertuğrul, Yılşan Özdemir, Tolga Güneş, Deniz Arna, Esin Civangil’in katılımıyla bir soru-cevap etkinliği gerçekleşti. Seyircilerin de yoğun ilgi gösterdiği gösterimin soru-cevap bölümünün moderatörlüğünü sinema yazarı Barış Saydam üstlendi. 

Türkiye Prömiyerini festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışmasında yapan film, 2016’daki Nice terör saldırısıyla hayatı değişen bir kadını odağına alıyor. 

Filmde Hevi’nin hikayesinin tamamen gerçek olduğunu vurgulayan yönetmen Olgun Özdemir, Beatrice’n hikayesinin kurmaca olmasına rağmen çok gerçekçi olduğunu ifade etti. 
Hatay’daki çekimlerde kendini Hevi gibi hissedip, onunla uyuyup onunla uyandığını dile getiren Yılşan Özdemir, kendisinin en çok AFAD Kampının etkilediğini ve senaryo değil gerçek hayatta yaşanılanlar olduğunu anladığını anlattı.

Çağlar Ertuğrul da mülteci kamplarında yaşadığı tecrübenin altını çizerek sözlerine başladı. Orada yaşamanın ayrı bir deneyim olduğunu ifade eden Ertuğrul, hayatı sadece kamplardan ibaret olan çocukların olduğunu ve bu filmin gündemden dolayı bir farkındalık yaratmasını umduğunu ifade etti.

7. Boğaziçi Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Kurumsal İş Ortağı TRT, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı ve Kurumsal İletişim Ortağı Türk Medya’nın destekleriyle gerçekleşiyor.

7. Boğaziçi Film Festivali zengin seçkisiyle 25 Ekim’e dek seyircileriyle buluşmaya devam edecek. Film gösterimlerinin yanı sıra etkinliklerin de sinemaya dair farklı konuları kapsayacağı festivalde gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılıyor. Kısa Film gösterimleri için tüm biletler 5 TL, uzun metraj filmler içinse tam biletler 12:00, 14:00 ve 16:30 seansları için 10 TL, 19:30 ve 21:30 seansları için ise 15 TL.. Öğrenciler için uzun metraj filmlerin biletleri tüm seanslarda 5 TL! 

Anahtar Kelimeler:
Çağlar Ertuğrul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.