Ödüllü Yapım Kış Bahçesi 20 Kasım’da Londra’da

VakıfBank çalışanı ve senarist Mustafa Deniz’in “Kış Bahçesi” adındaki kısa filmi, 20 Kasım’da Londra’da izleyiciyle buluşacak. Yurt dışındaki film festivallerinden ödülle dönen ve birçok özel seçkiye kabul edilen filmin başrolünde, yönetmen Mustafa Deniz’in annesi Şengül Deniz oynuyor. VakıfBank’ın sağladığı destekle çekilen film, iki çocuk annesi bir kadının vefat eden kocasından hatıra kalan bir bahçeyi yaşatmaya çalışmasını konu ediniyor.

Paris, New York, İsveç ve Avrupa gibi önemli film festivallerinde ‘en iyi film’ ödüllerini kazanan “Kış Bahçesi”, 20 Kasım’da The Soho London Independent Film Festival’inde sinemaseverlerin karşısına çıkacak. VakıfBank’ın çalışanına sağladığı destekle hayat bulan yapım, eşini kaybeden iki çocuk annesi Şengül'ün kocasından hatıra olarak kalan kış bahçesini yaşatmaya çalışmasını anlatıyor. Filmin başrolünde ise VakıfBank çalışanı, yönetmen ve senarist Mustafa Deniz’in annesi Şengül Deniz oynuyor.

Hastalar da filme dâhil oldu

Katıldığı festivallerde izleyiciden büyük övgüler alan kısa filmin çekimlerinin İstanbul’da gerçekleştiğinin bilgisini veren Deniz, “Filmde amatör oyuncular rol alıyor ve bu da yalın ve aşırı gerçekçi üsluba katkıda bulunuyor. Annemin canlandırdığı Şengül, yüz ifadesiyle ön plana çıkan bir karakter. Bu da annemin rol gereği de olsa hüzünlü yüz ifadesinin dramatik yapıda işlev kazanmasına zemin hazırladı. Çekimler esnasında beni en çok heyecanlandıran da annemin performansı oldu. Ayrıca hastane çalışanlarının ve hastaların bir süre sonra bizi unutup adeta setin bir parçası gibi davranmaları benim için oldukça ilginç ve güzel bir deneyimdi” dedi.

Kuşak çatışmasının bir temsili

Deniz, uzun yıllardır fotoğraf sanatıyla ilgilendiğini, bu nedenle sinematografiye önem verdiğini söyledi. Festivallerde özellikle sinematografi alanında beğeni kazanan filmde buna dikkat ettiğinin altını çizen Deniz, yapımda yas, nostalji, melankoli ve hiçlik temalarını işlediğini ifade etti. Deniz, sözlerine şöyle devam etti: “Bu duyguları temsil eden metafor kış bahçesidir. 14 dakika uzunluğundaki filmde Şengül karakteri kış bahçesini yaşatmaya çalışarak eşini his olarak yanında tutuyor. Bahçe ölürse eşini yeniden kaybedeceği duygusuyla mücadele ediyor. Ancak öte yandan bu çaba eşinin ölümünden sonra hayatına devam edememesini sağlıyor. Şengül’ün yaşadıkları kızı tarafından da onay görmeyince kuşak çatışmasının bir temsili beyazperdeye yansıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.