Öne Çıkanlar azerbaycan diyarbakır Ayyuka Kent eNBE türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Ok Attı, Kılıç Kuşandı: İmparatorlukları Dize Getiren Kadın TOMRİS

10 Nisan için vizyon hazırlığı yapan TOMRİS filmi, Türk kadının gücünü bir kez daha gözler önüne serecek.

Milattan önce 6. yüzyılda, her Türk kadını gibi; çocukluğundan itibaren ata çok iyi binen, kılıç kullanan, ok ve yayda usta olan Tomris, eşi ölünce kaderinden kaçamaz. Koskoca bir devletin başına geçer ve olaylar hızla gelişir. Tarihi gerçeklerden esinlenilen filmin başrolünde rol alan Almira Tursyn, aslında oyuncu değil; psikolog... Yönetmen, bu rol için başvuran 15 bin adayı da uygun bulmayınca aramaya devam eder ve Almira Tursyn’i TOMRİS olarak kameraların karşısına geçirir.

Vizyon yolculuğuna Kazakistan’da başlayıp gişede büyük başarı elde eden, bu yıl Altın Küre’de “Yabancı Dilde Film” kategorisinde yarışma listesine giren TOMRİS; Türkiye’de de vizyona girmeye hazırlanıyor. Akan Satayev’in yönettiği, Almira Tursyn’in başrolde olduğu film 10 Nisan’da izleyiciyle buluşacak.

Tomris aslında psikolog

Yönetmen Satayev; Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun’un hayatını beyaz perdeye taşıyan Kazakistan yapımı TOMRİS filminin kast çalışmaları sırasında, Tomris Hatun rolü için istediği oyuncuyu bir türlü bulamayınca aramaları genişletir. 15 bin kişi arasından, aslında bir psikolog olan Almira Tursyn’i bu önemli rolde kameraların karşısına geçirir. At binme, ok atma, kılıç ve bıçak kullanma, dövüş dersleriyle birlikte oyuncu koçundan da dersler alan Tursyn, ilk oyunculuk denemesinin hakkını vermek için aylarca hazırlanır. 

Sonuç olarak, MÖ 6. yüzyılda, dönemin en güçlü devletlerinden Pers İmparatorluğu’nu yenerek çok büyük bir başarı elde eden İskit-Saka Türklerinin başkomutanı TOMRİS Hatun’a yakışır bir karakter ortaya çıkartır.

Türkiye yayın haklarını “Siyah Beyaz Film”in aldığı merakla beklenen TOMRİS filmi, 10 Nisan’da CGV Mars Dağıtım aracılığıyla tüm Türkiye’de vizyona girecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.