Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Rocky’nin Yönetmeni 81 Yaşında Hayatını Kaybetti

Rocky ile akademi ödülünü kazanan Amerikalı film yönetmeni John  G. Avildsen dün Los Angeles’da pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Ölüm haberini oğlu Anthony Avildsen duyurdu. Babasının olağanüstü bir adam ve süper yetenekli olduğunu vurguladı.

Efsane Filmlerin Efsane Yönetmeni

Rocky filmiyle 1977’de ‘en iyi yönetmen’ ödülünü kazanan Avildsen, Karate Kid filmiyle de başarısını katmerlendirdi. Düşük bütçeyle ve 28 günde çekilen Rocky filmi Avildsen için bir dönüm noktası oldu. Aynı zamanda Rocky ile oyuncu Sylvester Stallone Hollywood sinemasının en ünlü oyuncusu olmuştu.  

20’yi aşkın çalışması bulunan Amerikalı yönetmenin hastalığı sırasında oğulları Jonathan, Ashley,Anthony ve kızı  Bridget yanındaydı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.