Salonlara Yerli Film Damgası

2017 yılında geride kalan 46 haftada salonlara 58 milyon 680 bin 14 seyirci gelirken, en çok izlenen ilk 10 filmin 6'sının yerli filmlerden oluştuğu belirlendi. Interpress’in Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen senenin aynı dönemine göre bu yıl yüzde 21 artışla 58 milyon 680 bin 14 seyirci salonları doldurdu.

Seyircinin tercihi komedi filmleri …

Komedi filmleri, bu sene de izleyici tarafından büyük ilgi görürken Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik 5 isimli filmi 7 milyon 437 bin 50 izleyiciyle Türkiye'de bugüne kadar en fazla izlenen sinema filmi olarak dikkat çekti. Ayrıca Çalgı Çengi İkimiz, Olanlar Oldu, Kolonya Cumhuriyeti ve Yol Arkadaşım isimli yerli yapımlarında bu yıl en çok izlenen ilk on film arasında yer aldığı tespit edildi. Gösterimde olduğu üçüncü haftasında 2,3 milyon seyirci sayısını aşan Türkiye'nin Oscar aday adayı filmi Ayla’nın da daha şimdiden gişeye damgasını vurduğu belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.