Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Sinemaseverler Kışın Gülerek Isınacak

Sinemia Özel Sinema Kulübü’nün araştırmasına göre, hem yerli hem yabancı blockbuster’ların devam filmleri bu kış vizyona damgasını vuracak. Yaz döneminin favori filmi Buz Devri 5’in tahtına kışın Recep İvedik 5 yerleşecek. Yazın Hollywood yapımı aksiyon filmlerine ve fantastik sinemaya ilgi gösteren seyirci, kış döneminde yerli filmlerin pazara girmesiyle komedi ve drama yönelecek.

Sinemia Özel Sinema Kulübü, üyelerinin sinemaya gitme alışkanlıkları, sinemia uygulamasındaki trendler ve gişe verilerine dayandırdığı araştırması ile kış sezonuna yönelik beklentilerini derledi. Araştırmaya göre, bu kış hem yerli hem yabancı blockbuster’ların, yani gişe rekoru kıran yapımların devam filmleri vizyona damgasını vuracak.

Yazın Hollywood Sineması Kışın Yerli Filmler İzleniyor

Sinemia’nın kurucusu Rıfat Oğuz yaz aylarının geleneksel olarak yerli sinemanın durduğu bir dönem olduğunu ancak Hollywood sinemasının bu dönemde hız kesmediğini,  yazın Hollywood yapımlarının izleyiciler içinde oranı yüzde 90’ları bulurken, yıl ortalamasına bakıldığında izleyicilerin yüzde 60’lar oranında yerli yapımlara yöneldiğini belirtti.



Kışın Gişe Rekortmenleri: Recep İvedik 5 ve Çalgı Çengi İkimiz

Sinemia uygulamasındaki paylaşım ve inceleme trendlerine göre, kışın gişe rekortmenleri Recep İvedik 5 ve Çalgı Çengi İkimiz olacak. Öte yandan Hollywood aksiyonlarının rüzgarı kış boyunca da esecek. Yine Sinemia verilerine göre, bu sezon yabancılarda en çok Hızlı ve Öfkeli 8, Resident Evil: The Final Chapter ve Wolverine 3 izlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.