Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti Muhbir A Milli Kadın Voleybol Takımı ysk ak parti sözcüsü ömer çelik

Türk İşi Dondurma’dan Öğrencilere Özel İndirim

Avustralya’da, dondurmacılık ve devecilik yaparak geçimlerini sağlayan, Birinci Dünya Savaşı çıkınca memleketlerine dönme mücadelesi veren iki Türk’ün hayatından esinlenerek sinemaya uyarlanan Türk İşi Dondurma filmi, Çanakkale Deniz Muharebelerinin 104. yılında,  27 Mart tarihine kadar öğrencilere özel indirimle 9 TL… 


Filmden, Fahir Atakoğlu’nun piyanosu eşliğinde Çanakkale türküsüyle  hazırlanan yeni fragman da yayınlandı.


Sarsıcı konusuyla savaşın en acı yüzünün altını çizen Türk İşi Dondurma, 27 Mart tarihine kadar Çanakkale Deniz Muharebeleri’nin 104. yılına özel, öğrencilere indirimle sinemalarda.  Biletler 27 Mart tarihine kadar 9 TL’den satışa sunuldu. 

Barındırdığı dram öğeleriyle izleyenlerin kalbinde derin bir sızı bırakan, Türk İşi Dondurma; Birinci Dünya Savaşı sırasında kader arkadaşı olarak Avustralya’da yaşayan Dondurmacı Mehmet ile Deveci Ali’nin öyküsünü anlatıyor. 

Memleketlerinden binlerce kilometre ötede verdikleri yaşam mücadelesini merkeze alan film, bu sırada Osmanlı İmparatorluğu’nu pençesine alan top yekûn savaşa milliyetçi duygularla destek olabilmek, Çanakkale’ye gitme hazırlığı yapan Anzak askerlerini kısa bir süre de olsa durdurabilmelerine odaklanıyor. 

Can Ulkay’ın yönettiği filmde Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu ile birlikte Will Thorpe başrolleri paylaşırken, oyuncu kadrosunda Caner Kurtaran, Marleen Mathews, Tristan Alexander, James Farley, Alma Terziç, Carl Warthon bulunuyor.

Çanakkale Zaferi’ne özel; filmin müziklerinde de imzası bulunan ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu’nun piyanosu eşliğinde Çanakkale türküsüyle  hazırlanan özel fragman da yayınlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.