Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan terörist azerbaycan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

18 Bin Litre Kefir İçtik!

Tüm dünyada olduğu gibi son yıllarda ülkemizde de özellikle fermente ürünlerin tüketiminde büyük bir artış gözlemleniyor. Kategorinin yükselen yıldızı kefir, 2018 yılında ülkemizde 4,8 milyon haneye girdi. Süt ürünleri pazarında tonajda yüzde 23, ciroda yüzde 34 büyüme gösteren kefir, 18 bin litrelik satışla 145 milyon TL’lik hacme ulaştı. Pazarın gelecek yıllarda çift haneli büyüme hızına sahip olacağını belirten Pınar Süt Pazarlama Direktörü Serpil Veral, Pınar Kefir’in büyüyen bu pazarda 8 ay gibi kısa bir sürede ciroda yüzde 9’luk paya ulaştığını söyledi.

Değişen yaşam tarzı ve beslenme düzeni, insanların daha sağlıklı beslenmesine destek olan fonksiyonel süt ürünlerine olan ihtiyacı arttırıyor. Ayrana benzeyen tadıyla toplumumuzun damak tadına yabancı olmayan kefir, son dönemde uzman tavsiyelerinin de etkisiyle ülkemizde en çok tercih edilen ürünler arasına girdi.

Pınar Pazara Hızlı Giriş Yaptı

Kefir pazarı 2018 yılında da çift haneli büyümesini sürdürdü, tonajda yüzde 23, ciroda ise yüzde 34 büyüme yakaladı. 2018 yılında yüzde 24 artış ile 4,8 milyon haneye ulaşan kefir, artık neredeyse her 4 evden birinde tüketiliyor. Kefir pazarının 18 bin tonluk satışla 145 milyon TL’lik hacme ulaştığını söyleyen Pınar Süt Pazarlama Direktörü Serpil Veral, Pınar Kefir’in büyüyen bu pazarda 8 ay gibi kısa bir sürede ciroda yüzde 9’luk bir paya ulaştığını ve pazarın artan sağlıklı beslenme bilinciyle önümüzdeki yıllarda büyüme vadettiğini ifade etti.

Sağlık İçin Tercih Kefir

Kefirin her yaş grubu tarafından tercih edildiğine dikkat çeken Serpil Veral, “Halkımızın kefir tüketme nedenlerinin başında yüzde 66 ile sağlıklı beslenmeye yardımcı olması geliyor. Onu yüzde 32 ile bağışıklık sistemini desteklemesi, yüzde 27 ile sindirim sistemini düzenlemesi takip ediyor” dedi.

Kefirin özellikle zekâ, kemik ve kas gelişimine etkisiyle çocuk sağlığı üzerinde birçok önemli rol oynadığının altını çizen Veral, “2018’de fonksiyonel ürün portföyümüzü, sade, çilekli, orman meyveli ve kayısılı olmak üzere 4 farklı lezzetten oluşan Pınar Kefir ile genişlettik. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen Pınar Kefir, Millî Eğitim Bakanlığı’nın kantin kriterlerine uygun içeriğiyle çocukların okulda da sağlıklı içecek tüketimini destekliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kefir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.