Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

7’nci Kurumsal Yönetim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen 10. Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde Borsa İstanbul (BİST) Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan şirketlerin yıl içerisinde aldıkları “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notları” temel alınarak verilen Kurumsal Yönetim Ödülleri yedinci kez sahiplerini buldu.

“BIST Kurumsal Yönetim Endeksinin Bilinirliği Arttırmayı Hedefliyoruz”

TKYD tarafından, bugün düzenlediği 10. Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde konuşan TKYD Başkanı Hurşit Zorlu, Kurumsal Yönetim Ödülleri ile iyi uygulama örneklerini tanıtabilmeyi, teşvik etmeyi ve BIST Kurumsal Yönetim Endeksinin bilinirliği arttırmayı hedeflediklerini ifade etti. Zorlu, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan metodoloji ile ‘Kurumsal Yönetim Derecelendirme’ notu alan kuruluşların oluşturduğu BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’nin varlığının önemine dikkat çekerek, “Endeksin, mensubu olan kuruluşların itibarlarına sağladığı olumlu etkinin de etkisiyle, bugün için 50 olan şirket sayısının kısa sürede hızla artmasını amaçlıyoruz” dedi.

Ödüller

“En Yüksek Kurumsal Yönetim Değerlendirme Notuna Sahip 3 Şirket” sıralamasında ödülü, ilk sırada AKSA alırken, ikinci sırada Anadolu Efes, üçüncü sırada ise, TAV aldı.

En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Halka Açık Olmayan Şirket” ödülünü Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş.(Finans Kategorisinde) alırken, SÜTAŞ (Aile şirketleri Kategorisinde) aldı.
 
"Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Derecelendirme Notuna Sahip Şirket" ödülünü Doğuş Otomotiv, “Kurumsal Yönetim Endeksinde Son Bir Yılda Notunu En Çok Artıran Şirket" ödülünü, Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aldı.
 
“En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 STK” ödülünü ilk sırada, Darrüşafaka yer alırken, ikincisi Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı,  üçüncü sıradaysa, Türkiye İç Denetim Enstitüsü ödülün sahibi oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.