ABank’a, Küresel Finans Çevrelerinden Güven

ABank, 12 ülkeden 17 bankanın katılımıyla, 225 milyon USD tutarında sendikasyon kredisi temin ederek; geçtiğimiz yılın aynı döneminde aldığı krediyi yüzde 100 oranında yeniledi. Dış ticaretin finansmanı vasıtası ile ekonomiye destek olacak kredi, uluslararası finans çevreleri tarafından, ABank’a ve Türk bankacılık sektörüne duyulan güvenin bir yansıması olarak yorumlandı.

Türk bankacılık sektöründe çeyrek asrı geride bırakan ABank, 225 milyon USD tutarında 1 ve 2 yıl vadeli sendikasyon kredisi temin etti. 123 milyon USD ve 89 milyon EUR olmak üzere iki farklı döviz cinsinden sağlanan kredinin fiyatı, USD dilimi için L+%1.85, EUR dilimi için Euribor +%1.75 ve 2 yıl vadeli dilim için ise L+%2.50 olarak gerçekleşti.
 
Temin edilen sendikasyon kredisi ile uluslararası finans kuruluşlarıyla sürdürdükleri işbirliğinin güçlendiğini belirten ABank Genel Müdürü Müge Öner; “Sendikasyon kredisinin tamamını başarılı bir şekilde yenilememiz ABank’ın uluslararası itibarını ve Türk bankacılık sektörüne duyulan güveni bir kez daha tescil etti” dedi.
 
Ortadoğu, Avrupa ve Kuzey Amerika
 
Konuyla ilgili açıklama yapan ABank Uluslararası Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Şakir Sömek ise, krediye 12 ülkeden 17 bankanın katıldığını belirterek, şunları söyledi: “Kredinin, yüzde 44’ü Ortadoğu, yüzde 36’sı Avrupa, yüzde 15’i Kuzey Amerika, yüzde 5’i ise Türkiye bankalarının katılımı ile sağlandı. Kredinin, farklı coğrafyalardan 12 ülkeden ilgi görmesi, bankamızın yürüttüğü güçlü muhabirlik ilişkilerini ve yüzde 100 iştiraki olduğumuz The Commercial Bank’ın güçlü desteğini teyit eder niteliktedir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi temin edilen sendikasyon kredisi bu yıl da müşterilerimizin dış ticaret işlemlerinin finansmanında kullanılacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.