Ak Portföy 2016’nın Getiri Şampiyonu Oldu

Ak Portföy yapılan açıklamaya göre, BRIC Ülkeleri Yabancı Hisse Senedi Fonu, Türkiye’deki tüm yatırım fonları arasında, yüzde 46,1 getiri ile 2016’nın şampiyonu oldu.

Açıklamaya göre, geçen yıl Türkiye’de her bankadan alım satımı yapılabilen 300’e yakın (TEFAS) yatırım fonu arasında en iyi getiri sağlayan 10 fonun 3’ü de Ak Portföye aitti.İlk 10’daki diğer Ak Portföy Yatırım Fonları ise,  2016’da emtia ve değerli madenlerdeki yükselişe paralel olarak öne çıkan Emtia Fon Sepeti fonu ve Altın Fonu oldu. Emeklilik fonlarında en yüksek getiri sağlayan 10 fonun 3’ü de Ak Portföy yönetimindeki fonlar oldu.
 
“Başarının Sırrı Ak Portföy ’ün Varlık Seçimi Konusundaki Uzmanlığı­”
 
Ak Portföy ‘ün, yaklaşık 20 milyar TL varlık yöneten, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük emeklilik fonu yöneticisi olduğunu söyleyen Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, “Bu başarının temellerini Ak Portföy ’ün varlık seçimi konusundaki uzmanlığı­, köklü, kurumsallaşmış yatırım süreçleri ve oturmuş yatırım felsefesi oluşturuyor. İşini uluslararası standartlarda yapan Ak Portföy, 4 farklı global emeklilik şirketine hizmet veren Türkiye’deki tek portföy yönetim şirketidir ”dedi.
 
Ülke ekonominin istikrarlı büyümesi için gelişmiş bir sermaye piyasasına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Keler, “Bunun için olmazsa olmaz koşulun kurumsal yatırımcılar ve portföy yönetimi sektörü” açıklamasında bulundu.
 
En Geniş Yatırım Evreni
 
Tasarruf sahiplerine Türkiye’deki tüm bankalardan ulaşabilecekleri çok geniş seçenekler sunduklarının altını çizen Keler, “Değerli madenlerden özel sektör tahvillerine, çeşitli temalardaki yurtiçi hisse senetlerinden ABD, Avrupa, Asya piyasalarına yatırım yapan ürünlere ve faizsiz getiri sağlayan enstrümanlara kadar en geniş yatırım evrenine sahibiz. Bu dev yatırım evreni ile varlık çeşitlendirme konusunda tasarruf sahibinin alternatiflerini arttırıyoruz ”değerlendirmesinde bulundu.
 
“Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi fonlarıyla Bir İlki Gerçekleştirdik”
 
Ak Portföy Genel Müdürü Keler, Türkiye portföy yönetim sektöründe yeni ürün ve inovasyon konularında lider olduklarını belirterek konuya ilişkin şu bilgileri verdi:
 
“Türkiye’nin ilk Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi fonlarıyla sektörde yine bir ilki gerçekleştirdik. Bu iki alanda yeni enstrümanların kazandırılması, tasarrufların kısıtlı olduğu ülkemizde bireysel yatırımcının yanı sıra, emeklilik sektöründe biriken kaynağın da üretim ve hizmet sektörlerine doğrudan aktarılması açısından devrimsel nitelikte. Bu fonların ülkemiz ekonomisi, bu varlıkların sahipleri, bireysel ve kurumsal yatırımcılar açısından yepyeni ufuklar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.