Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Ak Yatırım Aksa Enerji’nin Tahvil İhracını Başarı İle Tamamladı

Türkiye'nin halka açık en büyük serbest elektrik üretim şirketlerinden olan Aksa Enerji Üretim A.Ş.'nin, Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdiği, TRLIBOR ve Gösterge DİBS endeksli, sırasıyla, 3 yıl ve 2 yıl vadeli, toplam 200 milyon TL'lik tahvil ihraçları, 28 Haziran’da başarı ile tamamlandı.
 
200 milyon TL'lik ihracın 100 milyon TL'lik kısmı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ("EBRD") tarafından alındı. Aksa Enerji Üretim A.Ş.’nin tahvil ihracına yapılan yatırım, EBRD'nin Türk Lirası cinsinden çıkarılan tahvil ihraçlarını destekleyen ve yeni onaylanan programı kapsamında yapılan bir işlem oldu.
 
Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Türkiye'nin en büyük enerji şirketlerinden Aksa Enerji Üretim A.Ş.’nin 200 milyon TL’lik ihracını, Brexit referandum sonuçları sonrası çok zor bir piyasada başarı ile tamamlamaktan büyük  memnuniyet duyduklarını belirtti.
 
Aksa Enerji Üretim A.Ş., yurt içi ve yurt dışında toplam 2,2 gigawattlık doğal gaz, akaryakıt, linyit, hidroelektrik ve rüzgar santralleri ile birlikte, Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üretim şirketidir. Aksa Enerji, 2015 yılında, Türkiye’nin toplam yıllık elektrik tüketiminin %4,8’ini ve serbest elektrik üreticilerinin toplam hacminin %10,4’ünü  gerçekleştirmiştir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.