Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Akbank’tan Enflasyona Karşı Korumalı Üç Yeni Mevduat Hesabı

Akbank, yatırımcıların tasarruf mevduat hesaplarını enflasyon karşısında korurken, Türk Lirası’na yatırımı teşvik etmek üzere üç yeni ürün geliştirip müşterilerine sundu.

Müşterilerine en iyi bankacılık deneyimi yaşatmayı ilke edinen Akbank, yatırımcıların tasarruf mevduat hesaplarını enflasyon karşısında korurken, Türk Lirası’na yatırımı teşvik etmek üzere üç yeni ürün geliştirdi. Akbank, “Faiz Korumalı Mevduat Hesabı”, “TÜFE ile Kazandıran Yıllık Mevduat Hesabı” ve “TÜFE ile Kazandıran Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı” ile müşterilerinin birikimlerini enflasyona karşı korurken, enflasyon üzerinde getiri garantisi de veriyor.

Müşterilerin birikimlerini enflasyona karşı korumak, Türk Lirası ile tasarrufu teşvik etmek ve mevduat tabanının genişletilmesi amacıyla üç farklı hesap geliştirdiklerini belirten Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Enflasyona Endeksli mevduat ürünleri ile müşterilerimizin tasarruflarını enflasyona karşı koruyarak huzurla birikim yapmalarını sağlamak üzere harekete geçtik ve enflasyona endeksli üç yeni ürünü geliştirerek müşterilerimizin hizmetine sunduk” dedi.

“Bu hesaplarla müşterilerimize enflasyon üzerinde getiri garantisi veriyoruz”

Bülent Oğuz sözlerine şöyle devam etti; “Yıllık TÜFE değişim oranına endeksli olacak bu hesaplarla müşterilerimize enflasyon üzerinde getiri garantisi veriyoruz. Faiz Korumalı Mevduat Hesabı’nda piyasa koşullarına uygun seviyede sabit bir faiz oranı taahhüdü bulunuyor. Vade sonunda yıllık TÜFE değişim oranı ve ürün özelinde belirlenen ilave faiz oranı toplamı ile taahhüt edilen oranın karşılaştırılması sonucu yüksek olan faiz oranı üzerinden müşteri getiri sağlıyor. Örnek vermek gerekirse; 50,000 TL tutarlı 366 gün vadeli bir hesap için taahhüt edilen faizin yüzde 19, yıllık TÜFE değişim oranının yüzde 14,50 ve ürün özelinde belirlenen ilave faiz oranının da yüzde 4 olduğu noktada, vade sonunda TÜFE+ilave oran toplamı olan yüzde 18,50 yerine taahhüt edilen yüzde 19 üzerinden faiz hesaplanıyor. Bu hesap 92-400 gün arası vadelerde açılabiliyor.”

“TÜFE ile kazandıran mevduat hesaplarında ‘yüzde 0’ stopaj avantajı da var”

“TÜFE ile Kazandıran Yıllık Mevduat Hesabı ise, 366-400 gün arası vadelerde açılabiliyor ve yıllık TÜFE değişim oranına bir ilave oran eklenmesiyle enflasyon üzerinde getiri sunuyor. 1 yıldan uzun vadeli olan bu hesap ‘yüzde 0’ stopaj ile vergi avantajı da sağlıyor. Yüzde 0 stopaj avantajından yararlanmak isterken, faiz getirisi için uzun süre beklemek istemeyen müşterilerimiz için de TÜFE ile Kazandıran Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı seçeneği bulunuyor. Birikim sahipleri 1 yıldan uzun vadeli, 3 ayda bir faiz ödemeli bu hesapta da yıllık TÜFE değişim oranına eklenen ilave faiz oranının toplamı üzerinden 3 aylık dönemlerde birikmiş faizlerine erişebiliyorlar.”

Faiz Korumalı Mevduat Hesabı ile TÜFE ile Kazandıran Yıllık Mevduat Hesaplarında “kısmi çekim imkanı”nın da bulunduğuna işaret eden Bülent Oğuz, “Acil durumlarda yaşanan nakit ihtiyaçlarında hesaptan para çekilmesi halinde vade bozulmuyor, hesapta kalan tutar için vade sonunda faiz getirisi alınabiliyor. Her 3 hesap da 10.000TL üzeri tutarlar için açılabiliyor, herhangi bir üst limit bulunmuyor” dedi ve ekledi:

“Geliştirdiğimiz yenilikçi ürün ve hizmetlerimiz ile müşterilerimizin en iyi kazancı elde etmelerini sağlamaya ve Türk Lirası’na yatırımı teşvik ederek ülke ekonomisine de katkı sağlayan lider oyunculardan biri olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
AkbankAkbank Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.