Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE milli savunma bakanlığı

Annelere Özel Parfüm... Bu yıl 12 Mayıs!

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü 'Anneler Günü' olarak kutlanıyor. Bu yıl 12 Mayıs'a denk gelen bu özel günde, annelerin toplum ve insanlık tarihindeki kutsal yeri ve önemi bir kez daha hatırlanacak. Bu önemli güne sayılı günler kala Arzu Altan Niziplioğlu, 'Hatun İstanbul' markası altında 'Harem' adından ilk defa anneler için parfüm üretti.

Kültürün parçası

Harem, mahremiyet ve gizliliğin sembolize ediyor. Osmanlı kültüründe güzel kokular günlük hayatın çok önemli bir parçasıydı. Temizlik ve şifa kaynağı olarak görülmesinin yanı sıra kişisel eşyalarda ve mekanlarda da özel esanslar kullanılırdı. Mis kokuların ve özel esans karışımlarının en çok rağbet gördüğü yer ise Osmanlı sarayları idi. Özellikle Harem'de binbir çeşit koku ve esans kullanılmıştı.

Gül ve amber

Sultanlar, gözdeler ve cariyeler için günün değişik saatlerinde kullanılmak üzere özel koku karışımları hazırlanırdı. Her daim güzelliğin ve zarafetin sembolü gül esansı ve şifa kaynağı amber ise Harem'in en gözde kokuları arasındaydı. Hatun İstanbul imzasını taşıyan Harem parfümü, bu kutsal ve dokunulmaz atmosferden ilham alınarak yaratıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.