Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri atatürk

Apple’dan Temiz Enerji Adımı

Apple, 285 megavat güç üretecek rüzgar enerjisi santrallerinin yapımı için dünyanın en büyük rüzgâr tribünü üreticisi olan Çinli şirket Goldwing’le anlaştı.

Apple yetkilileri, şirketin bu anlaşmayla ilk kez rüzgâr enerjisi alanına adım attığını ve bugüne kadarki en geniş çaplı temiz enerji projesine giriştiğini kaydetti.

Merkezi Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Goldwind'ten verilen bilgiye göre, Henan, Shandong, Shanxi ve Yunnan eyaletlerinde enerji projesi işletecek dört şirketin yüzde 30'luk hissesi Apple tarafından satın alındı.

Apple CEO'su Tim Cook, geçen yıl yaptığı bir açıklamada, Çin'deki üretim faaliyetlerinin tamamını yenilenebilir enerjiyle yürütme hedefi ortaya koymuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.