Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Arçelik A.Ş.'ye Türkiye’nin En Başarılı Ar-Ge Merkezi Ödülü

Arçelik, Ankara’da bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde en büyük ödül olan ‘Türkiye’nin En Başarılı Ar-Ge Merkezi’ ödülüne layık görüldü.

Ar-Ge projelerinin sonunda ortaya çıkan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyu ile paylaşılması, Ar-Ge merkezlerinin sorunlarının tartışılması ve başarılı Ar-Ge merkezlerine ödül verilmesi amacıyla hayata geçirilen Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi 2015 yılı sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre Arçelik A.Ş. en büyük ödül olan ‘Türkiye’nin En Başarılı Ar-Ge Merkezi’ ödülünün yanı sıra, sektörel kategoride yapılan değerlendirme sonucunda da "Dayanıklı Tüketim Sektöründe En Başarılı Ar-Ge Merkezi” ödülüne layık görüldü. Ankara Congresium’da gerçekleşen Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nin ödül töreni ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Arçelik A.Ş. adına ödülleri Arçelik A.Ş. Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den aldı.



25 yıllık Ar-Ge birikimi ve kendi teknolojisi sayesinde ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın en önemli beyaz eşya üreticileri arasında yer alan Arçelik A.Ş., Congresium’da 80 m2’lik alanda Homewhiz, OLED TV, Herb Garden ve soğutmalı fırın başta olmak üzere en yenilikçi ürün ve teknolojilerini sergiledi.

Ar-Ge alanında Türkiye’nin en çok yatırım yapan şirketlerinden biri olan Arçelik A.Ş., Türk Patent Ligi’nde birinci sırada yer alıyor ve Türkiye’nin en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketi konumunda. Arçelik A.Ş., Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün (WIPO) yayınladığı ve en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketlerin sıralandığı listede 78. sırada yer alarak, bu zamana kadar hem şirket hem de Türkiye’nin ulaştığı en iyi dereceye sahip oldu. Arçelik, bugün 4 ülkede 11 Ar-Ge merkezinde 1000’in üzerinde Ar-Ge çalışanı ile farklı coğrafyalardaki tüketicilerin yaşamlarına değer katacak ürünler geliştiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.