Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Aroma'da Grev Sona Erdi

Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş. ile TEK Gıda-İş Sendikası arasında 24’üncü dönem toplu iş görüşmelerinde antlaşma sağlanarak grev sona erdi.

Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş. ile TEK Gıda-İş Sendikası arasında 24’üncü dönem toplu iş görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 17 Ağustos 2017 tarihinden bu yana işçilerin grevde bulunduğu Aroma'da tarafların yıllık yüzde 19.40 ücret artışında anlaşmaya varması üzerine üretim yeniden başladı. 

Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş., anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; 

"Şirketimiz Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş. ile TEK Gıda-İş Sendikası arasında 24’üncü dönem toplu iş görüşmeleri 9 Mart 2017’de başlamıştır.
Yapılan ilk görüşmelerde karşılıklı anlaşma sağlanamamış, sendika grev kararı alarak, 17 Ağustos 2017 tarihinde iş durdurmuştur.
Bu süreçte yapılan görüşmeler dün tamamlanmış olup,  aylık ücretlerde ortalama yüzde 19.40 oranında ücret artışı taraflarca kabul edilmiş ve anlaşmaya varılmıştır.
Grev 5 Eylül 2017 tarihi itibarı ile sona ermiş ve fabrikamızda üretim yeniden başlamıştır.
Çalışanları, çiftçileri, tedarikçileri ve bayileri ile kurduğu güçlü bağlarla yarım asra yakın süredir ülke ekonomisine değer katan Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş olarak, kurulduğumuzdan beri çalışanlarımızın haklarına ve iş barışına önem vermekteyiz.
Bu sürecin her iki tarafiçin de hayırlı olmasını diler, anlaşmaya varmış olmaktan mutluluk duyduğumuzu bildirmek isteriz.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.