Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

AXA Sigorta Anketine Göre Her Üç Sürücüden Biri Araç Kullanırken Telefonda Mesajlaşıyor

AXA Sigorta’nın EDAM işbirliği ile hazırladığı “Yol Güvenliği Anketi ve Raporu”na göre 18-35 yaş arası her 3 kişiden 1’i araç kullanırken cep telefonu ile mesajlaşmaya da devam ediyor. Anket verileri sürücülerin önemli bir yüzdesinin sürüş sırasında cep telefonu ile iletişim halinde olmayı önemli bir sorun olarak görmediklerine de işaret ediyor.

Anket sonuçlarının duyurulduğu basın toplantısında konuşan AXA Sigorta CEO’su Guillaume Lejeune, AXA Sigorta olarak 125 yıldır faaliyet gösterdikleri bu topraklarda yaşayan insanlara karşı sorumlulukları olduğunu ifade ederek  “En önemli misyonumuz insanların daha iyi bir yaşam sürmelerine katkıda bulunacak çalışmalar gerçekleştirmek. İmzamızı attığımız her işle finansal olarak güçlü ve zarar tazmini konusundaki etkin şirket duruşumuzu bir adım öteye, müşterilerimizin günlük hayatına değer katan bir ortağa dönüşme noktasına taşıyoruz. Dünyada her yıl 1.3 milyon kişinin trafik kazalarında hayatını kaybediyor ve Türkiye’de ise her yıl 1.2 milyon trafik kazası gerçekleşiyor. Yol güvenliği bizim için önemli bir gündem maddesi” dedi.

Lejeune, kasko ve trafik sigortası gibi ürünleriyle sürücü ve ailelerini içeren 5.6 milyon kişiye ulaştıkları Türkiye pazarında hali hazırda yol güvenliği konusunda pek çok önemli adım atan yerel otoritelerle işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

“SÜRÜCÜLER KENDİLERİNİ DEĞİL KARŞIDAKİNİ HATALI GÖRÜYOR”

Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında trafik kazalarında dördüncü, yaya ölümlerinde ise üçüncü sırada olduğunun altını çizen EDAM Başkanı Sinan Ülgen araştırma sonuçları konusunda şu bilgileri verdi:

“Anketimize göre sürücülerin çoğunluğu kendileri kurallara uyduğu halde başkalarının kurallara aykırı davrandığını söylüyor. Sorunlu alanları sorduğumuzda hiç kimse mobil telefon ile konuşulmasından bir sorun olarak bahsetmezken sürücülerin 5’te 1’i sürüş esnasında mobil telefonla konuşmamaya dikkat etmediğini ifade ediyor. Hatta sürücülerin 4’te 1’i araç kullanırken kısa süreli olarak mobil telefona bakılabileceğini, 5’te 1’i sürüş esnasında e-postalarına cevap verdiğini, 6’da 1’i arkadaşlarını kırmamak için onlarla mesajlaşmaya devam ettiğini, 10’da 1’i ise sosyal medyaya göz attığını kabul ediyor. Üstelik bu oranlar 18-35 yaş arasına baktığımızda daha da artıyor, bu yaş aralığındaki sürücülerin direksiyondayken telefonla konuşma oranı 35 yaş üzeri gruba göre yüzde 80 daha fazla. E-posta iletilerine yanıt verme oranları 2 katına, sosyal medya kullanımı ise 3 katına çıkıyor.”

“TRAFİK KAZASI DEĞİL, TELEFON KAZASI”

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Özer Şimşek ise mobil cihazların her geçen gün hayatımızda daha fazla yer tuttuğuna, günlük hayatımızın sıradan bir parçasına dönüştüğüne dikkat çekerek sürücülerin de araç kullanırken mobil telefonlarını kullanmaya devam etmelerinin büyük bir sorun olduğunu söyledi.  Dijital bir dünyanın içinde büyüyen genç neslin araç sahipliğinin giderek arttığını göz önünde bulundurarak bu sorunun daha da büyümesinden endişe ettiklerini belirten Şimşek, “AXA Sigorta olarak sürüş esnasında mobil telefon kullanımından kaynaklanan kazaların trafik kazası değil, ‘telefon kazası’ olduğuna inanıyoruz. Araştırma sonuçlarımızda katılımcıların yüzde 67’sinin yol güvenliği ile ilgili kampanyalara gönüllü olma isteğinden de güç alarak ‘Telefon Kazasına Son’ adını verdiğimiz bilinçlendirme kampanyamızı hayata geçiriyoruz. Kampanya kapsamında hedefimiz, sürüş esnasında mobil telefon kullanımının hem sürücünün kendisi hem de etrafındakilere yönelik olası sonuçlarına, tehlikelerine dikkat çekmek ve sürücülerde bu konuda bir farkındalık yaratarak yerel otoritelerin de hedeflerine ulaşmaları için destek olmaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.