Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti İyi Parti YKS CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Kovid19 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türkiye odalar ve borsalar birliği Koronavirüs İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Bayram Tatiline Çıkmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yılın herkes tarafından sabırsızlıkla beklenen ilk uzun tatil dönemine sayılı günler kaldı. Özellikle çalışan kesimin büyük bir kısmı tatil hazırlıklarını yaptı, kimileri bayramda aile ziyaretleri için seyahatini planlarken, kimisi ise sahillere giderek deniz sezonunu açmanın peşinde. Bayram dönemlerinde oteller üst seviyelerde yoğunluğa ulaştığı için konaklama rezervasyonları da haftalar öncesinden yapılıyor, ulaşım konusu netleştiriliyor ve ardından geriye tatilin başlayacağı günü beklemek kalıyor. Peki, tatile çıkmadan önce dikkat etmeniz gereken şeyler neler? Tatil için birçok konuda hizmet veren Japon profesyonelliğini, Türk misafirperverliği ile birleştiren H.I.S. Türkiye, tatile çıkmadan önce yapılması gerekenler listesi hazırladı.

Otel rezervasyon durumunu son bir kez teyit edin: Bayram dönemi otellerin ve restoranların en kalabalık misafir ağırladığı dönemlerdir. Bu nedenle onlar için de telaşlı bir dönem başlar. Siz rezervasyonunuzu erkenden yaptırmış olsanız bile kimi zaman firmalar tarafında karışıklık yaşanmış ve rezervasyonunuz atlanmış ya da eksik yapılmış olabilir. Bu nedenle gitmeden birkaç gün önce otel ya da ilgili firma ile iletişime geçerek konaklama detaylarınızı son bir kez kontrol ediniz.

Merak ettiğiniz restoranlar varsa yerinizi önceden ayırtın: Tatil bölgelerinde öne çıkan birçok restoran sadece sizin tarafınızdan değil birçok kişi tarafından merak ediliyor olabilir. İşte tam da bu nedenle gitmeden birkaç gün önce masanızı ayırtmakta fayda var. Gidince nasıl olsa yer buluruz diye düşünmeyin, ziyaret etmeyi planladığınız yerler için şimdiden masanızı ayırtın, size sadece ne yemek sipariş edeceğinizi düşünmek kalsın.

Yurt dışı seyahatleri için pasaportunuzu ve vize sürenizi kontrol edin: Uzun tatil dönemlerinde en çok tercih edilen rotalardan biri de yurt dışı tatilleridir. Tabii yurt dışı tatillerinde resmi evrak hazırlığını daha erkenden yapmak gerekir. Eğer pasaportunuzu sık kullanmıyorsanız, evin hangi köşesinde olduğunu bulmak bile başlı başına bir iştir. Bu sebeple pasaportunuzu şimdiden göz önünde bir yere koyun ve vizenizin geçerlilik tarihlerini kontrol edin.

Havalimanlarındaki yoğunluğa dikkat edin: Yoğunluk sadece otellerde değil, birçok ulaşım kanalında da karşımıza çıkar. Seyahatinize uçak ile gidecekseniz eğer, yurt dışı için uçuşa minimum 3 saat kala, yurt içi için ise uçuşa minimum 2 saat kala havalimanına giriş yapın. Tatilinizin uçağa yetişme stresi ile başlamasına engel olun.

Arabanız için gerekli bakımları yaptırın: Ulaşımda hava yolu yerine kara ulaşımını ve hatta kendi arabanızla gitmeyi seçtiyseniz, sizin en önemli yol arkadaşınızın arabanızın olduğunu unutmayın. Lastikler, yağ bakımı gibi kontrolleri yaptırın ve gözünüze çarpan kusurlar varsa tamir ettirin. Arabanızın tam anlamıyla güvenilir olduğuna inandıktan sonra da yol boyunca arabada olmasını istediğiniz ıslak mendil, araba kokusu, müzik için USB ya da DVD gibi konforunuzu arttıracak şeyleri arabanıza yerleştirmeye başlayın.

Valiz hazırlığını son güne bırakmayın: Tatile hazırlanırken en önemli ancak en sona bırakılan konulardan biri de valiz hazırlığıdır. Tatil boyunca yanınızda olmasını istediğiniz eşyaların seçimini son güne bırakmayın. Kendinize evde bir köşe yaratın ve tatile birkaç gün kala yanınızda olmasını istediğiniz kıyafet, aksesuar, krem, ilaç ve aklınıza gelen her şeyi bu köşeye yavaş yavaş eklemeye başlayın. Yola çıkmadan önce son kontrolü yapın, valizi yerleştirip fermuarı kapatın ve tatil yolculuğuna başlayın.

Anahtar Kelimeler:
Tatil
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.