Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Çimsa’nın 2016 İlk Altı Ay Karı 133 Milyon TL

Türkiye'nin önde gelen Çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa 2016 yılının ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı.
Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 2016 yılının ilk yarısında satış gelirinin 586 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Şirketin dönem karı ise 133 milyon TL olarak gerçekleşti.
Farklı ve yenilikçi ürün yelpazesi ile çimento ve yapı malzemeleri sektöründe global bir oyuncu olan Çimsa, 2016 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla şirketin cirosu 586 milyon TL oldu. Sürdürülen faaliyetlerden vergi öncesi kar 170 milyon TL olurken, dönem karı ise 133 milyon TL olarak gerçekleşti.

Çimento sektörünün altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla birlikte gelişim gösterdiğini belirten Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “Türkiye, bugün dünyanın dördüncü, Avrupa’nın ise en büyük çimento üreticisi konumunda. Çimentoda iç talep, kişi başına gayrisafi milli hasıla büyümesiyle birlikte artıyor. Buna bağlı olarak çimento tüketimi son 10 yılda, yıllık ortalama %5 artarak 2015’te 826 kiloya erişti. Bu istikrarlı bir yükselişe işaret ediyor.

Ülkemizde genç nüfusun yarattığı yeni konut ihtiyacının yanı sıra artan altyapı yatırımları ve hız kazanan kentsel dönüşüm nedeniyle inşaat sektörünün en önemli girdilerinden biri olan çimento talebinin önümüzdeki yıllarda benzer bir seyir izleyeceğini öngörüyoruz. Avrupa Birliği Standartları’nda üretim altyapısına sahip çimento sektörünün gerek yurt içindeki gelişmeler gerekse yurt dışında kazanılan yeni pazarlar nedeniyle büyümeye açık bir sektör olduğuna inanıyoruz.

Rakiplerimiz karşısında güçlü bir oyuncu olarak durmamızdaki önemli sebeplerden birisi de; Çimsa olarak 2000 yılından beri Mersin Fabrika bünyesinden bulunan sektördeki ilk ve tek Çimento AR-GE Merkezi’ne sahip olmamızdır. Merkezin temelde üç özelliği var; yeni ürün geliştirme programları hazırlayarak üretim yapmak, pazarlama ve kalite birimleriyle çalışmaları son ürün haline getirmek, satış destek hizmetleri ve pazarın gelişimi için katma değer yaratmak.

Çimsa olarak, sektördeki performansımızla ilk altı ayda büyümeye öncülük ettik. 2017 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanmasını beklediğimiz yatrımımız sonucunda Eskişehir Fabrikası hem gri hem de beyaz klinker üretecek şekilde tekrar yapılandırılmış olacak. Bunun yanı sıra, yenilikçi yaklaşımımız ile ortaya çıkardığımız ve ‘Formülün adı’ olarak tanımladığımız ihtiyaca özel segmente edilmiş ürünlerimizle şirketimizin tüm dünyada bilinirliğini güçlendirmek ve sektörümüzdeki öncülüğünü pekiştirmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.