Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

Çimsa’nın 9 Aylık Net Karı 205 Milyon TL Oldu

Çimsa 2016 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Çimsa üçüncü çeyrekte net karını yaklaşık 205 milyon TL olarak bildirdi.

Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörünün önde gelen şirketi Çimsa, 2016 yılına ait 9 aylık gerçekleşen net satış gelirini yaklaşık 881 milyon TL, net dönem karını ise yaklaşık 205 milyon TL olarak açıkladı.
 
Yenilikçi çalışma anlayışı ve özel ihtiyaçlara yönelik geliştirilen ürün çeşitliliği sayesinde sektöründe global bir oyuncu olan Çimsa, 2016 yılı ilk 9 aylık döneme ait finansal verilerini kamuoyuyla paylaştı. Şirketin 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla net satış geliri 880.878.625 TL olurken; 9 aylık net dönem karı ise 204.844.718 TL olarak açıklandı.

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Çimsa’nın sektördeki ilk ve tek Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kuran şirket olduğunu belirterek; iş modeli, karlı büyüme hedefi ve müşterilerin beklentilerine yönelik sundukları çözümler sayesinde yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da güçlü bir konuma sahip olduklarını belirtti. Özhatay: “Çimsa şu anda, dünyada Beyaz Çimento’da tek global marka. Bu başarının altında benzersiz iş modelimiz yatmaktadır. Çimsa olarak yurtdışı terminallerimiz ile tüketicimize aracısız ulaşıyor ve çözüm ortağı oluyoruz” şeklinde konuştu.
 
Özhatay: “Afyon Çimento Fabrikamıza 165 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştiriyoruz” 
Çimsa olarak dünyadaki beyaz çimento pozisyonunun gün geçtikçe güçlendiğini ifade eden Özhatay, yurtiçinde Eskişehir ve Afyon fabrikalarında gerçekleşmekte olan yatırımların önemini vurgulayarak,  Eskişehir fabrikasında gerçekleştirilen 55 milyon dolarlık yatırım ile Mersin’in yanı sıra Eskişehir’de de beyaz çimento üreteceklerini belirtti.  Öte yandan Özhatay, yakın zamanda tamamlanacak projelerden birinin Afyon şehir merkezinde faaliyet gösteren çimento fabrikasının yerine şehir dışında ve güncel teknolojilerle donatılmış, çevre ile tam uyumlu yeni bir çimento fabrikası kurmak olduğunun altını çizdi. 165 milyon dolarlık yatırım ile Afyon Çimento Fabrikasının yeni ve modern bir üretim tesisine taşınmasıyla, Çimsa’nın sektördeki öncülüğünü sürdürerek, dünya çimento üreticileri arasında konumunun güçleneceğini sözlerine ekledi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.