Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Coca-Cola Türkiye’den KOVID-19 İle Mücadele İçin 13 Milyon TL Destek

Coca-Cola Türkiye, Kovid-19 salgınıyla mücadelede, farklı alanlarda ihtiyaçları karşılayacak şekilde, bugüne kadar toplam 13 milyon TL destek sağladı. Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, yarattıkları ekonomik katkının, toplumlar için değer yaratan sosyal sorumluluk projelerine dönüştürülmesine büyük önem verdiklerini belirtti.

KOVID-19 salgını kapsamında, toplum sağlığını koruma hedefiyle sürecin en başından itibaren güçlü adımlar atan Coca-Cola Türkiye, salgınla mücadeleye destek olmaya devam ediyor. Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, “Tüm dünyada ve ülkemizde eşi görülmemiş bu zorlu süreçte birlikte hareket etmenin gücüne inanıyoruz. Bu amaçla ülkemizde Türk Kızılayı, TİDER ve Ahbap Derneği gibi sivil toplum kuruluşları ve ilgili kamu otoriteleri ile birlikte hareket ederek farklı alanlarda ihtiyaçları karşılamak, amacıyla, bugüne kadar toplam 13 Milyon TL’yi aşan destek sağladık” dedi.

"Şimdiye kadar karantina altında bulunan yaklaşık 20 bin kişiye içecek temin ettik"

Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır KOVID-19’la mücadele kapsamında yapılan yardımları şöyle özetledi: “Türk Kızılayı ile iş birliği yaparak sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek sağlıyoruz. Coca-Cola Vakfı aracılığıyla Kızılay için 10 milyon TL’lik destek sağladık. Kızılay’ın da katkısıyla 3 bacaklı bir destek programı yürüttük. Program kapsamında, Sağlık Bakanlığımıza medikal malzeme alımı ile 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahiplerine gıda ve içecek yardımı yapılması için destek sağladık. Ülkemizde 7 bölgedeki 29 şehirde, 150 bin haneye ulaşan gıda bankalarına Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ile gıda ve temizlik malzemesi ulaştırıyoruz. 15 binden fazla yeme-içme hizmeti sektörü çalışanına temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Ahbap Derneği aracılığıyla alışveriş kartı desteği sağladık. Bu çalışmada sektör derneklerimiz TÜRYİD ve TÜRES de ihtiyaç sahiplerine ulaşmamızda bize destek oluyorlar. Yeme-içme sektörü için verdiğimiz bir diğer desteği ise Metro Türkiye öncülüğünde başlatılan “Küçük İşletmem İçin” projesi ile hayata geçiriyoruz. Ana partneri olduğumuz bu projeyle ekonominin can damarı olan küçük işletmelere, hayat normale döndüğünde gereken can suyunun karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla ürün desteği veriyoruz. Bunlara ek olarak, şimdiye kadar karantina altında bulunan yaklaşık 20 bin kişiye içecek temin ettik. Üniversite hastanelerinde sağlık çalışanlarına 112 Acil servisi çalışanlarına ve yerel yönetimlere ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere de ürün sağladık’’ dedi.

Coca-Cola İçecek fabrikalarının özel bölümlerinde, hastanelerde kullanılmak üzere yüzey temizleme sıvısı üretimine başladıklarını da ekleyen Başarır, ilk etapta 11 ton yüzey temizleme sıvısını İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri’ne ve talepte bulunan üniversite hastanelerine ulaştırdıklarını, bu alanda ihtiyaç doğrultusunda üretime devam edeceklerini belirtti.

Milli Dayanışma Kampanyası’na destek

Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na da destek olduklarını belirten Başarır, “Ana hissedarımız Anadolu Grubu’nun Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na yaptığı 5 Milyon TL’lik bağışa, Coca-Cola İçecek olarak 1,25 Milyon TL destek sağladık. Memleketimizde salgına karşı yürütülen mücadeleye destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.