Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara

Dünya Emoji Günü’nü Yapı Kredi de Emojileriyle Kutladı

Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi, tüm dünyada kutlanan 17 Temmuz Dünya Emoji Günü furyasına kendi emojileriyle katıldı. Bankacılık işlemlerini emojilerin dünyasına birbirinden renkli görsellerle taşıyan Yapı Kredi sektöründe bir ilke imza attı.
 
İnsanların kendilerini daha iyi ifade etmek amacıyla sözcüklerle birlikte kullanmayı tercih ettikleri bu global semboller, her sene 17 Temmuz’da #worldemojiday hashtagi ile kutlanıyor. Yapı Kredi de akıllı telefonlardaki mesajlaşma uygulamaları üzerinden  farklı bir uygulamaya girmeye gerek kalmadan hızlıca para transferi yapılabilmesini sağlayan Bankacı Klavye’ye yepyeni emojiler entegre ederek, müşterilerinin “Dünya Emoji Günü”nü kutladı.
 
Bankacı Klavye’nin Emojileri


Emoji tasarımlarında özellikle dijitalleşme teması vurgulanan Yapı Kredi Bankacı Klavye’nin yeni nesil emojileri arasında, gözlerinde dolar işareti olan robot, paraşütle düşen para gibi bankacılık işlemlerini esprili bir şekilde anlatan  ikonların yanı sıra uyku moduna geçen, dil çıkaran, şarjı biten ve ağlayan robot figürleri de dikkat çekti. Ayrıca, Worldcard’in sevimli maskotu Vadaa da meditasyon yaptığı, tatile çıktığı, işe gittiği halleriyle Bankacı Klavye’nin emojileri arasında yerini aldı.
 









Emojileri Göndermek Çok Kolay
 
Bankacı Klavye’de emoji göndermenin eğlenceli olduğu kadar çok da kolay olduğunu belirten Yapı Kredi, “Kullanıcıların ilk yapmaları gereken üzerinde virgül ve emoji ikonları bulunan klavye butonuna basarak seçenekler arasından emojilerin olduğu butonu seçmek. Ardından kullanıcılar, karşılarına çıkan Bankacı Klavye emojilerinden dilediklerini seçerek önizlemede görüntüleyebiliyorlar. Gönder tuşuna basılarak karşı tarafa iletilen emoji, aynı zamanda alıcının galerisine de kaydoluyor” ifadelerini kullandı.
 
Dünya Emoji Günü’ne özel bir de video hazırlayan Yapı Kredi, emojisiz bankacılık işlemi ile emojili bankacılık işleminin farkını eğlenceli bir dille anlattı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.