Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Dünya Makarna Şampiyonası'nın Galibi Belli Oldu

İtalyan gıda devi Barilla, dünyanın dört bir yanından genç yetenekleri ve tanınmış şefleri Dünya Makarna Şampiyonası'nda ağırladı. Academia Barilla tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen organizasyonda Türkiye'yi 'Genç Yetenekler' kategorisinde Yusuf Gülyiyen, 'Star Chef' kategorisinde ise Murat Aslan ve geçen yılın şampiyonu Daniel Evangelista temsil etti. İtalyan gastronomi kültürünün tüm dünyaya yayılmasında bir merkez olan “Yemek Vadisi”nde gerçekleştirilen organizasyonun 'Genç Yeteneği' İtalyan Şef Caterina Amelio, bu yılki 'Star Chef’ ise Slovenyalı usta şef Jure Tomic oldu.
UNESCO’nun kısa süre önce gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil ettiği Parma’da gerçekleştirilen organizasyonu Barilla Türkiye Genel Müdürü Güneş Karababa, Barilla üst düzey yöneticileri, Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae, müzisyen, gezgin, radyocu, TV programcısı ve işadamı Ayhan Sicimoğlu da takip etti.

Geleceğin Şefleri Hünerlerini Sergiledi

Dünyanın dört bir yanından geleneksel lezzetlerin, İtalyan makarnası ile buluştuğu etkinliğin ilk günü ALMA’nın (Gualtiero Marchesi Uluslararası İtalyan Mutfağı Okulu) en iyi mezunlar arasından seçilen 9 genç yetenek ve Türkiye’den genç şef Yusuf Gülyiyen, ikonik Spagetti No.5 kullanarak en iyi yemek tarifini oluşturmak için birbirleriyle yarıştı. Yarışmanın galibi Caterina Amelio oldu.
Dünyanın beş bölgesinden 25 ünlü şefi ağırlayan dev organizasyonun "Star Chef" elemeleri, etkinliğin ikinci günü gerçekleşti. Dünyaca ünlü şef, sanatçı ve gıda uzmanlarının oluşturduğu jüri karşısında özel reçeteleriyle katılan şefler, görüntü, makarna iyileştirme, damak tadı, içeriğinin sağladığı uyum, yaratıcılık ve yenilik gibi kati kriterlerde değerlendirildi. İçeriğinin yanı sıra hazırladıkları görsel şovlarla da hem jüri hem de izleyicilere kendilerini hayran bırakan usta şeflerden Slovenyali Jure Tomic, dörtlü finalde Japon Yoshitaka Miyamoto, Alman Umberto Massimo Gorizia ve Ispanyol Mark Delia'yi eleyerek bu yılın galibi oldu.

Jure Tomic Keçi Peyniri Ve Balkabaklı Fusilli Integrali İle Şampiyon Oldu

VIP jüri üyeliğini dünyaca ünlü şef Davide Oldani, Paolo Lopriore, Barilla Grup Baskan Yardımcısı Paolo Barilla, sanatçı Vittoria Belvedere'nin, teknik jüriliğini ise Daniele Caldarulo, Marcello Zaccharia ve Italyan Gurme Andrea Grignaffini'nin yaptığı organizasyonda Jure Tomic keçi peyniri ve balkabaklı Fusilli Integrali makarna tarifi ile şampiyonluğa ulaştı.
Dünya Makarna Şampiyonası ile birlikte, Parma, Barilla ortaklığı ile Gola Gola Festivali’ne de ev sahipliği yaptı. Yemek temasıyla oluşturulan üç günlük etkinlik, Emilia bölgesinin bu özel şehrini bir açık hava etkinlikleri sahnesine dönüştürdü.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.