Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Emirates, ABD Uçuşları İçin Dizüstü Ve Tablet Bilgisayarlar Konusunda Yeni Hizmetini Duyurdu

Emirates, yolcularının ABD uçuşlarından önce uçağa binecekleri son ana kadar dizüstü ve tablet bilgisayarlarını kullanabilmelerine imkân sağlayan yeni hizmetini tanıttı.

Dubai üzerinden ABD’ye seyahat eden Emirates Havayolu müşterileri dizüstü ve tablet bilgisayarlarını hem seyahatlerinin ilk bölümünde hem de Dubai’deki transit geçişleri sırasında kullanabilecekler. Daha sonra, ABD uçağına binmeden önce dizüstü ve tablet bilgisayarlarını ve diğer yasaklanan elektronik cihazlarını ucaga binis kapısındaki güvenlik personeline beyan ederek teslim edecekler. Cihazlar dikkatli bir şekilde kutuların içine yerleştirilecek, uçağın kargo bölümüne yüklenecek ve ABD’de varış noktasında yolculara teslim edilecektir. Bu hizmet için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Yolculuklarına Dubai’den başlayacak ABD yolcularının, gecikmeleri önlemek amacıyla, elektronik cihazlarını check-in bagajlarına koymaları önemle rica olunur.

Yolcular, Dubai’den ABD’ye direkt uçuşlarda tüm el bagajlarının detaylı bir şekilde aranacağından haberdar olmalıdırlar. Bu sebeple, aramadan önce elektronik cihazlarını bildirmeli veya cihazlarını check-in bagajlarına en başından yerleştirmelidirler.

Emirates Havayolu Başkanı Sör Tim Clark konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Amacımız yeni kurallara uyum sağlarken, bunun, yolcularımız üzerindeki etkiyi en aza indirmek. Yeni ek hizmetimiz yolculara, özelliklede iş amaçlı seyahat edenlere, mümkün olan en son ana kadar cihazlarını kullanabilme esnekliği sağlıyor.

“Uçağa bindikten sonra cep telefonları ile internet kullanmaya devam edebilirler. Geçmiş verilerimiz Emirates’in ABD uçuşlarında yolcuların %90’ının uçak içi mobil ve Wi-Fi bağlantı hizmetlerini cep telefonları aracılığıyla kullandıklarını gösteriyor. Sadece %6’sı dizüstü ve %4’ü tablet bilgisayarlar ile bağlanıyor. Bu tabii cihazlarını internet bağlantısı olmadan kullanan yolcumuz olmadığı anlamına gelmiyor, ancak belki de söz konusu durumun iyi yönü bu yolcularımız da artık cihaz kullanımına haklı bir gerekçeyle ara vererek uçak içi hizmetlerimizin keyfini çıkarabilecek, onlara sunduğumuz son çıkan filmleri, müzikleri ve TV dizilerini deneyimleyebilecek olmalarıdır.” dedi.

Emirates, operasyonlarının, 25 Mart’ta yürürlüğe girecek kabinde elektronik cihazlarla ilgili kısıtlamalarla uyumlu olması için çalışıyor. Emirates, yolcuların hayatını kolaylaştırmak ve onlara yardımcı olmak adına, özellikle yeni kuralların uygulanmaya başladığı ilk günlerde, havaalanında ekstra personel görevlendirecek.

25 Mart Cumartesi gününden itibaren, Dubai Uluslararası Havaalanı’ndan (DBX) ABD’ye direkt seyahat edecek yolcuların uçağın kabinine, tıbbi cihazlar dışında, cep telefonu veya akıllı telefondan daha geniş bir elektronik cihaz sokmalarına izin verilmeyecek olup, yolcuların bu tür elektronik cihazlarını check-in bagajlarına koymaları gerekmektedir.

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA) tarafından çıkartılan bu yeni güvenlik yönergesi Dubai’den ABD’ye direkt seyahat eden, transit yolcular da dahil olmak üzere, tüm yolcuları kapsamaktadır. Emirates ile Milano ve Atina’dan ABD’ye seyahat eden yolcuları veya Emirates ile herhangi bir destinasyondan herhangi başka bir destinasyona seyahat eden yolcuları kapsamamaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.