Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Emirates, Türkiye’deki 30. Yılını Kutluyor

Emirates 1987’den bu yana Türkiye’ye yaptığı uçuşlarının 30. yılını kutluyor.

Emirates yaptığı açıklamaya göre ilk olarak 31 Temmuz 1987 tarihinde İstanbul seferlerine başlayan 374 koltuk kapasiteli Boeing 727 tipi uçaklarıyla haftada iki defa gerçekleştirdiği operasyonlarla, sadece bir senede 15.600’dan fazla yolcu taşıdı. Emirates şu anda Boeing 777-300 tipi uçaklarla İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftada 11 sefer yapıyor. 

 İş ve seyahat için yolculuk yapanlar, Emirates’in geniş çaplı güzergâh seçeneği, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Dubai arasında haftalık 11 uçuşu sayesinde, Dubai aktarmasıyla Maldivler, Seyşeller, Avustralya, Tayland, Endonezya Jakarta, Manila, Kuala Lumpur, Orta ve Güney Afrika gibi popüler uçuş noktalarına kusursuz bağlantı imkânına sahip olabiliyor. Emirates, ilk uçuşundan bu yana, Türkiye’den ve Türkiye’ye gerçekleşen seferlerinde 4,7 milyondan fazla yolcu taşıdı. Ayrıca Emirates küresel ağında bulunan 125 kabin görevlisi ve pilotlarla beraber toplamda 185 T.C vatandaşı çalışana sahip.

Haftalık 190 Tona Varan Kargo Kapasitesi

Emirates’in kargo bölümü Emirates SkyCargo, haftalık 190 tona varan kargo kapasitesiyle Türkiye ve dünya arasındaki ticari bağlantıları güçlendirme konusunda kilit bir rol oynuyor. Türkiye’den Emirates SkyCargo ile ABD, Almanya, İngiltere ve Çin’e ihraç edilen ürünlerin başında otomotiv parçaları, tekstil ürünleri, meyve ve balık geliyor.
Geride bırakılan 2016/17 finansal yılı boyunca Emirates, Dubai ve Türkiye arasında yaklaşık 317 bin yolcu taşıdı. Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından yapılan araştırmaya göre, 2016 yılında Emirates, haftalık 11 seferiyle beraber hem İstanbul hem de ülke genelinde doğrudan, dolaylı ve teşvik niteliğinde 1200 iş fırsatı yaratıyor.

Emirates için Türkiye Pazarının Önemi

Emirates’in 30. yılı hakkında konuşan Emirates Türkiye, Romanya, Bulgaristan Genel Müdürü Bahar Birinci:

“Emirates’te son 30 yıl bizim için inanılmaz bir yolculuk oldu. Türkiye’deki varlığımızı, daha büyük uçakların temini, daha çok yolcu ve T.C. vatandaşlarına daha fazla keşfedecek nokta sunmak, daha çok güzergâh yaratmak adına büyütmekteyiz. Müşterilerimiz kültürel ve ticari merkezlerden biri olan Dubai’ye doğrudan uçabiliyor ve Bangkok, Mauritius gibi popüler noktalarla kolayca bağlantı kurabiliyor. Mükemmel yeme-içme, uçak içi ürün ve hizmet verebilen bir havayolu şirketi olmayı başardığımız için gurur duyuyoruz. Önümüzdeki 30 yıl içinde Türk yolculara cesurca dünyayı keşfetmeleri için yardımcı olmaya ve Türk turizmini daha çok desteklemek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

İstanbul’daki Emirates Lounge’lara 1,5 Milyon Euro’luk Yatırım 

Emirates Lounge, First Class ve Business Class yolcularının yanı sıra Skywards Gold üyelerine yönelik olarak Mayıs 2012’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıldı.  Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin aktarma alanında bulunan Emirates lounge, 520 metrekarelik iç alanında yüzden fazla müşteri için dinlenme alanı sunuyor. 1,5 milyon Euro değerindeki yatırımla Emirates Lounge, misafirlerine şu imkânları sunuyor: 

•Türk ve dünya mutfaklarından gurme lezzetleri içeren kapsamlı bir açık büfenin yanında yüksek kaliteli alkollü ve alkolsüz içeçek de barındıran bir bar servisi,
•Kablosuz internet bağlantısı, televizyon ve okuma alanları, duş yeri ve mescit içeren tam donanımlı bir business center,
•İtalyan mermerinden yapılma zemin, altın Rolex saatleri, 56 adet katlanabilir deri koltuk ve maun mobilyalarla dünya çapında bilinen Emirates kalite standartlarına göre döşenmiş rahatlama alanı

Emirates’in Ödüllü Hizmet Kalitesi

500’den fazla uluslararası ödüle sahip havayolu şirketi olarak bilinen Emirates, son olarak Skytrax’in 2016 Dünya Havayolu Ödülleri’nde dördüncü kez “Dünyanın En İyi Havayolu Şirketi” olarak seçildi. Tüm sınıflardaki Emirates yolcuları çok uluslu kabin ekibi hizmetinden, gurme şefler tarafından hazırlanan ödüllü yemeklerden ve Emirates’in hem Türkçe hem de Türkçe altyazılı filmleri içeren benzersiz uçak içi eğlence sistemi “ice” dan faydalanabiliyor. Emirates’in modern uçak filoları son teknolojiyle donatılarak, yolculara uçuş boyunca yüksek hızda Wi-Fi internet erişimi ve mobil telefon hizmetinden yararlanma imkânı da sunuyor. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.