Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Eskihisar-Tavşanlı Hattındaki Negmar Feribotları Şehit Yakınları Ve Gazilere Ücretsiz Oldu

15 Temmuz gecesi darbecilerin köprüleri kapatması üzerine feribotlarını Üsküdar-Kabataş arasına çekerek iki yaka arası geçişi sağlayan Negmar, gazi gemilerini şimdi de bu ülke için canlarını ortaya koyan kahramanların hizmetine sunuyor.


Şehit yakınları ve gaziler, Eskihisar-Tavşanlı hattındaki Negmar feribotlarından 15 günlük sömestre tatiliyle birlikte ücretsiz yararlanmaya başlayacak. Basın mensupları da gemileri indirimli kullanabilecek.
  
15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimine karşı direnişe destek olmak için Eskihisar-Tavşanlı hattından ayrılarak gece 01.00’den 16 Temmuz 2016 akşam saatlerine kadar Üsküdar-Kabataş arasında hizmet veren Negmar’ın gazi gemileri, okulların yarıyıl tatiline girdiği 18 Ocak 2019’dan itibaren şehit yakınları ve gazilere ücretsiz olacak. Negmar; Hamidiye, Selimiye, Bahariye ve Muradiye isimli gemileriyle, 15 Temmuz gecesi vatandaşları ve darbecilere karşı koyan güvenlik güçlerini Anadolu ve Avrupa yakasına geçirerek önemli bir misyon üstlenmişti. Negmar, o gece önemli misyon üstlenen gazi gemileriyle hizmet verdiği Eskihisar-Tavşanlı hattında şehit yakınları ile gazileri ücretsiz taşıyacağını duyurdu. Uygulama ilk ve orta dereceli okulların yarıyıl tatiline girdiği 18 Ocak 2019 Cuma günü 09.00 itibariyle başlayacak. Negmar, tatil boyunca oluşacak yoğunluğu önleyerek hızlı, hesaplı ve konforlu ulaşım için de tüm tedbirlerini aldı.

PLAKALARIN KAYDEDİLMESİ GEREKİYOR
Ücretsiz geçiş tarifesinden yararlanmak isteyen şehit yakınları ve gazilerin Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen kimlik kartları ile kimlik kartlarında yazan isme kayıtlı otomobillerine ait ruhsatlarının fotokopilerini bir defaya mahsus gazi@negmar.com adresine iletmeleri gerekiyor. Ücretsiz geçiş hakkından yararlanacak hak sahipleri belgelerinin teslim alındığına ve plaka kaydının sisteme işlendiğine ilişkin onay mailinin ardından şehit yakını ve gazi kimlik kartını ibraz ederek ücretsiz geçiş hakkından yararlanacak.

BASIN MENSUPLARINA DA İNDİRİM MÜJDESİ
Negmar, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra zor koşullarda görev yapan gazetecilerin hayatlarını kolaylaştıracak bir de indirim yaptı. Eskihisar-Tavşanlı hattını kullanacak olan Sarı Basın Kartı sahibi gazeteciler de yine sömestre tatili başlangıcından itibaren araçlarıyla bir yıl boyunca yüzde 50 indirimli geçiş hakkından yararlanacak. Basın mensuplarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca (eski ismiyle BYEGM) verilen Sarı Basın Kartı ile kendi isimlerine kayıtlı araç ruhsatlarını gazi@negmar.com adresine göndermeleri yeterli olacak.

GAZİ GEMİLER HAKKINDA:
Milli ve yerli hizmet anlayışıyla Türkiye’ye katma değer üreten Negmar,  15 Temmuz gecesi de aynı bilinçle Eskihisar-Tavşanlı arasında görev yapan Hamidiye, Selimiye, Bahariye ve Muradiye isimli feribotlarını milletin ve devletin hizmetine seferber etti. Negmar, Osmangazi Köprüsü’nde darbeciler tarafından herhangi bir engelleme olmaması, boğaz köprülerinin ise darbeciler tarafından kapatılması ve henüz Avrasya Tüneli’nin de açılmamış olması sebebiyle inisiyatif aldı. Boğazı geçiş için gece boyunca başka ulaşım imkanı bulunmaması nedeniyle Negmar’a ait 4 feribot, hain kalkışmayı engelleyen vatandaşlar ile darbecilere karşı koyan güvenlik güçlerinin Anadolu ve Avrupa yakasına geçişlerini sağlamak için Üsküdar ve Kabataş’a yanaştı. Gazi gemiler her iki noktada en uygun iskelelerden 15 Temmuz gecesi 01.10’dan itibaren sefere başladı. 4 gemiden Hamidiye 17 saat 15 dakikada 28 sefer, Selimiye 15 Saat 25 dakikada 20 sefer yaparken Bahariye ve Muradiye gemileri ise yaklaşık 10’ar saat hizmet verdi. Gazi gemiler 15 Temmuz Cuma gecesi 01.10’dan 16 Temmuz Cumartesi akşam saatlerine kadar yaklaşık 5 bine yakın araç ile binlerce yaya vatandaşın iki yaka arasında geçişini sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.