Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar MSB

EVAS’ın Yeni Üretim Tesisi EVAS Butik Hizmete Açıldı

Dünyanın en büyük LPG tüpü üreticilerinden EVAS, açılışı gerçekleştirilen yeni tesisi ile birlikte hem kapasitesini yaklaşık yüzde 30 arttıracak, hem de butik üretim gerçekleştirecek. EVAS Butik, EVAS’ın “Dünya lideri olma” hedefinde kilit rol oynayacak.

Dünyanın 1 numaralı LPG dağıtıcısı SHV Energy bünyesinde yer alan İpragaz’ın grup şirketlerinden EVAS, kaydettiği güçlü büyümeye, yeni tesis yatırımı ile bir ivme daha kazandırdı. Global pazardaki yüzlerce şirket arasında dünyanın en büyük 5 LPG tüpü üreticisinden birisi olan EVAS, 55 yıllık tecrübesi ve yüksek standartlardaki kaliteli ürünleri ile dünya devleri arasındaki yerini sağlamlaştırırken teknolojisini de geliştirerek otomasyon yatırımlarına hız verdi. Kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği 50 milyondan fazla tüp imalatının yarısından fazlasını, Avrupa, Güney Amerika, Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç eden EVAS, bugün aktif olduğu pazarlarda yaklaşık %5 pazar payı ile global pazarın en büyükleri arasında yer almakla birlikte 10’dan fazla ülkede ise pazar lideri konumunda.

 

Kapasite yaklaşık yüzde 30 artacak, yıllık 2.500.000 adede çıkacak

 

İstikrarlı ve güçlü bir büyüme kaydeden EVAS, şimdi de yeni tesis yatırımı ile hem istihdam fırsatı yaratıyor hem de üretim kapasitesini ve kabiliyetini arttırıyor. Yeni tesis ile birlikte EVAS, yüksek sayılardaki seri üretimlerin yanı sıra daha düşük sayıda butik sayılabilecek üretimler de gerçekleştirebilecek. Pendik Kurtköy’de 4.500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 11.000 m²’lik bir alanda kurulan EVAS Butik, 8 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Yeni tesisin açılışı ile birlikte EVAS, toplam üretim alanını yaklaşık 40.000 m²’lik bir büyüklüğe ulaştırdı. 2019 yılında mevcut üretim kapasitesini yaklaşık yüzde 30 arttırarak 2.500.000 adedin üzerine taşıyacak EVAS, aynı zamanda 130 yeni çalışan için istihdam fırsatı yaratacak. EVAS Butik açılışı, İpragaz CEO’su ve SHV Energy Ülke Yöneticisi Eyüp Aratay, EVAS Genel Müdürü Emrah Sak ve şirket yöneticilerinin de hazır bulunduğu bir törenle gerçekleştirildi.

 

EVAS 2 milyon adetlik üretiminin yüzde 90’ını 72 ülkeye ihraç ediyor

 

1963 yılında kurulan EVAS’ın 2018 sonu itibariyle yıllık 2 milyon tüp üretimi ile 250 milyon TL’lik ciroya ulaşacak bir şirket olduğuna vurgu yapan Eyüp Aratay, “İleri teknolojisi, yüksek standartları, kaliteli ürünleri ve Ar-Ge gücü ile global pazarda haklı bir yer edinen EVAS, 3 tesisinde toplam 478 farklı tüp üretimi gerçekleştiriyor. Üstelik bu üretiminin yaklaşık %90’ını 5 kıtada 72 ülkeye ihraç ediyor. 10’dan fazla ülkede de pazar lideri olan EVAS, aktif olduğu pazarlardaki yaklaşık %5’lik pay ile global pazarın da en büyük 5 tüp üreticisinden birisidir.

 

Son 15 yılda yaklaşık yüzde 150’lik büyüme gerçekleştiren EVAS, aynı dönemde ihracatta kaydettiği yüzde 1000’e yakın büyüme ile oldukça önemli bir başarıya imza atmıştır. Küresel arenadaki bu çok önemli başarının ardında, büyük bir azim ve istikrar yatıyor. Yeni açtığımız bu tesis ile birlikte bu başarının gelecekte çok daha önemli noktalara taşınacağına inancımız tamdır. Küresel standartlarda üretimi, ileri teknolojisi, yüksek kalitesi, üstün Ar-Ge gücü ve üretim kabiliyeti, çevikliği ile EVAS’ın bir sonraki hedefi ise ‘Dünya Liderliği’dir” açıklamasında bulundu.

 

“EVAS’ın ‘Dünya Liderliği’ hedefinde kilit rol oynayacak”

 

EVAS Butik’in, EVAS MASS ve EVAS Ankara’nın dışında EVAS’ın 3’üncü üretim tesisi olduğunu belirten EVAS Genel Müdürü Emrah Sak da, “Toplam 11.000 metrekarelik arazi üzerinde kurulan EVAS Butik, daha küçük miktarlarda, daha farklı tüpler üretme fırsatı yaratmasının yanında EVAS’ın üretim kapasitesini de %30 arttırarak yıllık 2.500.000 adede çıkarmasında anahtar rol oynayacak. Aynı zamanda teknoloji, inovasyon, çeviklik, esneklik ve hız gibi konularda da bizi daha güçlü kılacak bir tesis. Ayrıca kısa - orta vadede mevcut pazarlarda yerimizi güçlendirip, yeni pazarlara açılarak üretim ve satışımızı arttıracak, uzun vadede ise dünya lideri olmak gibi hedeflerimize önemli katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

 

“İnsana, teknolojiye, İSG’ye yatırıma devam edeceğiz”

 

EVAS Butik tesisi öncesinde de mevcut tesislerin modernizasyonuna yatırım yaptıklarını vurgulayan Emrah Sak, “EVAS olarak kurulduğumuz günden bu yana her konuda kendimizi sürekli yeniliyoruz. EVAS Butik tesisimizin kuruluşu öncesinde başta EVAS MASS olmak üzere mevcut tesislerimizde teknoloji yatırımı yaptık. Ancak esas ve en büyük yatırımımız daima insana yaptığımız yatırımlarımız oldu. EVAS Akademi ile son iki yılda beyaz ve mavi yakalı çalışanlarımıza verdiğimiz eğitim, yıllık 5 bin saatin üzerinde ve bunu daha da yukarılara taşıyacağız. Bununla birlikte iş sağlığı ve güvenliği konusuna da standartların üzerinde büyük bir hassasiyetle yaklaşmaya devam ediyoruz. Bu alanlardaki hedefimiz 0 müşteri şikayeti, 0 iş kazası” dedi.

Anahtar Kelimeler:
İpragaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.